Mindfulness

Leef je leven met meer aandacht en minder stress

Wil jij bewuster, met meer aandacht en minder stress leven? Dan kun je bij Trajekt een mindfulnesstraining van 8 weken volgen.

Herken je jezelf hier in:
• Heb je moeite in het hier en nu te leven?
• Ben je gespannen of heb je de neiging tot piekeren?
• Wil je opener en ontspannener, vrijer in het leven staan?
• Ben je te veel bezig met het verleden of met juist de toekomst?
• Ben je ontevreden over jezelf of kritisch?
• Heb je soms de indruk dat de mooie dingen in je leven onopgemerkt voorbij gaan omdat je met je aandacht bij iets anders bent?

Dan kan mindfulness je helpen! Mindfulness helpt je om meer in contact te komen met het hier en nu, je los te maken van je automatische patronen, aandachtiger, opener en bewuster te leven, met een mildere houding.

Download hier de folder Mindfulness.

In de agenda staat wanneer de eerst volgende cursus plaatsvindt.

 • Heb je een vraag of opmerking?

 • Agenda

  Geen agenda items gevonden.
  Alles bekijken
 • Wat is Mindfulness

  Tegenwoordig is iedereen druk, druk, druk…

  We worden veelal opgeslokt door een drukke baan, verantwoordelijkheden voor gezin, kinderen, ouders, wellicht mantelzorg.

  Maar ook in ons “gewone” sociale leven hebben we vaak het gevoel geleefd te worden door onze agenda, of door alles wat we menen nog te “moeten”.

  Stress ligt op de loer….

  Hierdoor verliezen we veelal het contact met onszelf en door mee te gaan met de waan van de dag weet je vaak niet meer wat je nou écht belangrijk vindt. Je hebt het idee dat het leven je ontglipt omdat je niet meer bewust keuzes kunt maken en het gevoel hebt er geen grip meer op te hebben.

  Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat mindfulness staat voor het helemaal wakker zijn en zonder (voor)oordeel kunnen waarnemen wat er in het

  hier-en-nu plaatsvindt. Dit klinkt simpel, maar blijkt in de praktijk niet zo gemakkelijk. Vaak krijgen we zaken maar half mee en doen we (te)veel op de automatische piloot. Hierdoor reageren we op een manier op onze omgeving, waar we zelf, en ook onze omgeving, last van hebben.

  De mindfulness training

  De mindfulness training is een vaardigheidstraining met een groep van max. 10 deelnemers. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur, waarin je leert mindfulness te gebruiken om bewuster en beter om te gaan met stress, pijn en ander ongemak. Maar daarnaast gaat deze training verder dan alleen maar slim omgaan met stress. Deze training leert ook om meer stil te leren staan bij de zaken die er echt toe doen, zowel de grote als ook de kleine dingen.

  We leren om bewust en open aanwezig zijn bij wat er nu gebeurt. Gewoon zijn met wat is.

  Tijdens de training zullen we veel oefenen.

  Bijvoorbeeld met: 
  • Begeleide aandachts- en concentratieoefeningen;
  • Bewegingsoefeningen;
  • Zit- en loopmeditatie

  Daarnaast is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.

  Ook buiten de training is het van belang dat je dagelijks, ongeveer drie kwartier tot een uur verspreid over de dag, de tijd neemt om te oefenen, zodat je de aandachtsoefeningen leert integreren in je dagelijks leven.

 • Trajekt Maatschappelijk werk biedt mindfulness aan omdat:

  Mindfulness is een effectief bewezen methode die gericht is op bewuster leven en bewuster keuzes maken in het leven. Door bewuster keuzes te maken, leren deelnemers anders om te gaan met problemen die ze tegen in het leven tegenkomen. 

  Mindfulnesstraining kansen biedt om, samen met andere deelnemers, anders om te leren gaan met stress en problemen. Zodoende hebben deelnemers meer rendement en kan Trajekt meer mensen tegelijk helpen, die ook weer van elkaar leren.

  Van Mindfulness een preventieve werking uitgaat. Stress en problemen voorkomen door een andere levenshouding aan te nemen.

  Mindfulness wordt gegeven door Trainers die hiervoor een afgeronde opleiding gevolgd hebben.

  Klik hier om de folder Mindfulness 2019 te downloaden
  Klik hier om het intakeformulier Mindfulness 2019 te downloaden