Over ons

Vrijwilligersvacatures bij Trajekt

Wil je het verschil maken? Met jouw inzet kun je echt iets betekenen.

Trajekt staat al ruim 30 jaar voor welzijn in Maastricht en Heuvelland.  

 

Trajekt wil mensen ondersteunen, waardoor iemand in staat is zelf de regie te nemen over zijn leven of omgeving en naar eigen vermogen te participeren in de samenleving. Medewerkers van Trajekt zijn uitstekend in staat dit te organiseren vanuit een professioneel zelfbewustzijn. Het brede dienstenpakket van Trajekt is bijzonder. Elke vraag is uniek en wordt opgelost met alles waar Trajekt voor staat. Professioneel, gedreven en integer maar vooral samen. Dit beleven staat bij Trajekt centraal. Samenwerken, verbinden en signaleren hier is Trajekt sterk in. Vanuit een passie voor het werk denken we samen met onze opdrachtgevers na over onze dienstverlening en zoeken we naar verbeteringen en kansen. Dit zit in de genen van de hele organisatie en is een van de belangrijkste pijlers in het bestaan. Wij noemen dit “ondernemen in welzijn”.

 

De grootste (structurele) opdrachtgevers van Trajekt zijn gemeenten in het Heuvelland en de gemeente Maastricht. Daarnaast heeft Trajekt incidentele opdrachtgevers, zoals scholen, woningcorporaties en fondsen.

 

Trajekt kiest voor een organisatievorm waarbij verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie liggen. Hiervoor is een dynamisch proces naar zelforganisatie in gang gezet. 

Bij Trajekt zijn ca. 140 medewerkers en ca. 700 vrijwilligers actief.

- - - - 
 

Trajekt Eijsden-Margraten is op zoek naar:
Enthousiaste vrijwilligers voor de begeleiding van Nieuwe Nederlanders ook wel genoemd statushouders. 

Wil je iets bijdragen en het verschil kunnen maken voor de nieuwkomer en onze samenleving? 
Vanaf het eerste contact wil Trajekt er zijn voor iedereen. Want “waar mensen zijn, zijn wij”. 

Heb je ervaring of affiniteit met dit vrijwilligerswerk of ben je zelf inmiddels een ingeburgerde Nieuwe Nederlander?  Dan ben je voor ons misschien de juiste vrijwilliger.

We zijn op zoek naar enthousiaste en betrokken vrijwilligers die het leuk vinden om de Nieuwe Nederlanders wegwijs te maken en welkom te heten binnen de gemeente Eijsden-Margraten en de Nederlandse samenleving.

Dit houdt in dat je de nieuwkomers praktische hulp biedt bij o.a. huisvesting, scholing en administratie en ondersteuning geeft en helpt bij het wegwijs maken in onze gemeente.

Uiteraard sta je er niet alleen voor, je werkt samen met de nieuwkomer en een beroepskracht om te komen tot een goed integratie plan. 

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die:

 • Flexibel zijn in het plannen van uren
 • Affiniteit hebben met vluchtelingen andere nationaliteiten en culturen
 • Openstaan voor diversiteit: afkomst ,religie, seksualiteit, beperking, et cetera
 • Oplossingsgericht kunnen denken
 • Beschikken over computervaardigheden
 • Bereid zijn om deel te nemen aan trainingen
 • Beschikken over een auto

Wat heeft Trajekt te bieden:

 • Basis en vervolg trainingen over achtergronden vluchtelingen en interculturele communicatie.
 • Werkbegeleiding (in groepsverband of individueel)
 • Reiskostenvergoeding
 • Vrijwilligersverzekering
 • Een enthousiast team wat graag met je wil samenwerken.

Wil je je aanmelden of heb je vragen m.b.t dit vrijwilligerswerk stuur deze dan vóór 7 januari 2019 via onderstaande email:

hettie.mellink@trajekt.nl
of
suus.simons@trajekt.nl

Op 10 januari is er een informatiebijeenkomst om 19.00 uur adres: Schinkepoort 69, 6269 DZ te Margraten. Je kunt je hiervoor aanmelden middels bovenstaande email.