Over ons

Sociaal Cultureel Werker MBvO

De reactietijd voor deze vacature is voorbij. Kijk hier regelmatig voor actuele vacatures.

Werk jij als sociaal cultureel werker graag aan fitte senioren?

Trajekt staat al ruim 30 jaar voor welzijn in Maastricht en Heuvelland. Vanaf het eerste contact wil Trajekt er zijn voor iedereen. Want “waar mensen zijn, zijn wij”. Trajekt wil mensen ondersteunen, waardoor iemand in staat is zelf de regie te nemen over zijn leven of omgeving en naar eigen vermogen te participeren in de samenleving. Medewerkers van Trajekt zijn uitstekend in staat dit te organiseren vanuit een professioneel zelfbewustzijn. Het brede dienstenpakket van Trajekt is bijzonder. Elke vraag is uniek en wordt opgelost met alles waar Trajekt voor staat. Professioneel, gedreven en integer maar vooral samen. Dit beleven staat bij Trajekt centraal. Samenwerken, verbinden en signaleren hier is Trajekt sterk in. Vanuit een passie voor het werk denken we samen met onze opdrachtgevers na over onze dienstverlening en zoeken we naar verbeteringen en kansen. Dit zit in de genen van de hele organisatie en is een van de belangrijkste pijlers in het bestaan. Wij noemen dit “ondernemen in welzijn”.

De grootste (structurele) opdrachtgevers van Trajekt zijn gemeenten in het Heuvelland en de gemeente Maastricht. Daarnaast heeft Trajekt incidentele opdrachtgevers, zoals scholen, woningcorporaties en fondsen.

Trajekt kiest voor een organisatievorm waarbij verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie liggen. Hiervoor is een dynamisch proces naar zelforganisatie in gang gezet. Bij Trajekt zijn ca.140 medewerkers en ca. 700 vrijwilligers actief.

Hoe ziet jouw werk als sociaal cultureel werker bij ons er uit?
Het gaat vooralsnog om een tijdelijke functie tot het einde van het jaar. Trajekt organiseert op stedelijk niveau in Maastricht activiteiten om ouderen meer te laten bewegen (MBvO). Nieuwe inzichten en ontwikkelingen op dit gebied vragen om een professionele en enthousiaste collega die samen met ons hieraan vorm wil geven. Je bent een soort spin in het web en zorgt voor de verbinding tussen de activiteiten die wij organiseren, de senioren en professionals.
Je onderhoudt contacten met de MBvO groepen, vrijwilligers en vakkrachten. Bij Trajekt werk je in principe vanuit een buurtgericht integraal gebiedsteam. In deze job werk je op meerdere plekken in de stad.

Wat bieden wij?
Als sociaal cultureel werker biedt Trajekt jou een interessante rol in een veranderende omgeving, je krijgt de kans mee te bouwen aan een nieuw organisatiemodel waarbij eigen initiatief en zelforganisatie voorop staan.

  • Een afwisselende functie in een organisatie met betrokken collega’s
  • De functie is ingeschaald volgens schaal 8 (€ 2.544,- tot € 3.624,- bij full time) van de cao Sociaal Werk
  • In overleg flexibele werktijden, minimaal 16 uur, mogelijkheden tot uitbreiding zijn bespreekbaar.
  • Eigen ideeën, inbreng en verantwoordelijkheidsgevoel worden erg op prijs gesteld
  • Het betreft een tijdelijke aanstelling tenminste t/m 31-12-2018

Wat is jouw bagage?
Je hebt een HBO werk- en denkniveau met een relevante opleiding en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Zorg en Welzijn zit in jouw genen. Dat blijkt ook uit strategische kennis van de huidige ontwikkelingen op dit vakgebied. Je hebt voldoende kennis en ervaring in het werken met groepen. Je bent een teamplayer, innovatief, ondernemend, communicatief, resultaatgericht en omgevingsbewust. Creatief denken, durven kijken áchter de structuren en humor vinden wij belangrijk.

Meer weten?
Bel Diana Ummels 06-52710236 voor meer informatie.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd, dan nodigen we je van harte uit te solliciteren. Stuur je motivatie met cv o.v.v. vacaturenummer 18.14 vóór 10 augustus a.s. naar solliciteren@trajekt.nl