Over ons

Schoolmaatschappelijk werker

De reactietijd voor deze vacature is voorbij. Kijk hier regelmatig voor actuele vacatures.

Durf jij als Schoolmaatschappelijk werker over grenzen heen te kijken en de samenwerking te zoeken?

Trajekt staat al ruim 30 jaar voor welzijn in Maastricht en Heuvelland. Vanaf het eerste contact wil Trajekt er zijn voor iedereen. Want “waar mensen zijn, zijn wij”.
Trajekt wil mensen ondersteunen, waardoor iemand in staat is zelf de regie te nemen over zijn leven of omgeving en naar eigen vermogen te participeren in de samenleving. Medewerkers van Trajekt zijn uitstekend in staat dit te organiseren vanuit een professioneel zelfbewustzijn. Het brede dienstenpakket van Trajekt is bijzonder. Elke vraag is uniek en wordt opgelost met alles waar Trajekt voor staat. Professioneel, gedreven en integer maar vooral samen. Dit beleven staat bij Trajekt centraal. Samenwerken, verbinden en signaleren hier is Trajekt sterk in. Vanuit een passie voor het werk denken we samen met onze opdrachtgevers na over onze dienstverlening en zoeken we naar verbeteringen en kansen. Dit zit in de genen van de hele organisatie en is een van de belangrijkste pijlers in het bestaan. Wij noemen dit “ondernemen in welzijn”.

De grootste (structurele) opdrachtgevers van Trajekt zijn gemeenten in het Heuvelland en de gemeente Maastricht. Daarnaast heeft Trajekt incidentele opdrachtgevers, zoals scholen, woningcorporaties en fondsen.

Trajekt kiest voor een organisatievorm waarbij verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie liggen. Hiervoor is een dynamisch proces naar zelforganisatie in gang gezet. Bij Trajekt zijn ca. 140 medewerkers en ca. 700 vrijwilligers actief.

Hoe ziet jouw werk als Schoolmaatschappelijk werker bij ons er uit? Schoolmaatschappelijk werk bij Trajekt betekent aan de slag met het primair en voortgezet onderwijs. Jouw werkgebied richt zich op leerlingen binnen de school en hun ouders/opvoeders. Je zorgt voor de  de begeleiding rondom de psychosociale problematiek en het leerlingzorgsysteem daar waar dit de school overstijgt. Je werkt samen met zorgcoördinatoren, leerkrachten en intern begeleiders vanuit een professionele adviesrol en denkt actief mee over mogelijk andere ondersteuningsmogelijkheden. Hierbij heb je ook aandacht voor de gezinssituatie, leefomgeving in de buurt, leeftijdgenoten, leerkrachten en het pedagogisch klimaat op school. Het is voor jou een uitdaging om de samenwerking met anderen te zoeken en over de grenzen van de school heen te kijken en te handelen.

Bij Trajekt werk je vanuit een buurtgericht integraal gebiedsteam. Naast een professionele invulling van jouw taak voer je ook intake- en hulpverlenende gesprekken, werk je met zelf opgestelde behandelplannen en bouw en onderhoud je actief je netwerken.

Wat bieden wij?
Als Schoolmaatschappelijk werker biedt Trajekt jou een belangrijke rol in een veranderende omgeving, je krijgt de kans mee te bouwen aan een nieuw organisatiemodel waarbij eigen initiatief en zelforganisatie voorop staan.

  • Eigen ideeën, inbreng en verantwoordelijkheidsgevoel worden erg op prijs gesteld
  • De functie is ingeschaald volgens schaal 8 (€ 2.544,- tot € 3.624,- bij full time) van de cao Sociaal Werk.
  • Trajekt heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden met ruimte voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling.
  • Het betreft een vaste functie waarbij gestart wordt met een jaarcontract.
  • De omvang van jouw dienstverband (uren) bespreken we graag samen.   

Wat is jouw bagage?
Je beschikt over een HBO diploma maatschappelijk werk en hebt bij voorkeur ervaring in het schoolmaatschappelijk werk. Ook psychosociale hulpverlening en/of psychosomatiek heeft voor jou geen geheimen. Je hebt een aantoonbare affiniteit met buurtgericht maatschappelijk werk en legt gemakkelijk contacten op basis waarvan je een vertrouwensrelatie opbouwt. Je werkt graag in teamverband, met andere werkvelden en met externe partners. Daarnaast ben je ook in staat om zelfstandig en planmatig te werken aan resultaten. Je beschikt over een sterk analytisch vermogen, en uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Creatief denken, durven kijken  áchter de structuren en humor vinden wij belangrijk.

Meer weten?
Bel Jolijn de Jong (06-82013419)
of Marjolijn Bruinsma (06-15003526) voor meer informatie.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd, dan nodigen we je van harte uit te solliciteren.

Stuur je motivatie met cv vóór 6 augustus a.s. naar solliciteren@trajekt.nl