Over ons

Opvoedondersteuner Maastricht Noordoost

Ben jij een enthousiaste agoog en heb je ervaring met opvoedondersteuning? 
Dan is deze uitdaging wellicht iets voor jou!

De reactietijd voor deze vacature is voorbij. Kijk hier regelmatig voor actuele vacatures.

Trajekt staat al ruim 30 jaar voor welzijn in Maastricht en Heuvelland. Vanaf het eerste contact wil Trajekt er zijn voor iedereen. Want “waar mensen zijn, zijn wij”. Trajekt wil mensen ondersteunen, waardoor iemand in staat is zelf de regie te nemen over zijn leven of omgeving en naar eigen vermogen te participeren in de samenleving. Medewerkers van Trajekt zijn uitstekend in staat dit te organiseren vanuit een professioneel zelfbewustzijn. Het brede dienstenpakket van Trajekt is bijzonder. Elke vraag is uniek en wordt opgelost met alles waar Trajekt voor staat. Professioneel, gedreven en integer maar vooral samen. Dit beleven staat bij Trajekt centraal. Samenwerken, verbinden en signaleren hier is Trajekt sterk in. Vanuit een passie voor het werk denken we samen met onze opdrachtgevers na over onze dienstverlening en zoeken we naar verbeteringen en kansen. Dit zit in de genen van de hele organisatie en is een van de belangrijkste pijlers in het bestaan. Wij noemen dit “ondernemen in welzijn”.

De grootste (structurele) opdrachtgevers van Trajekt zijn gemeenten in het Heuvelland en de gemeente Maastricht. Daarnaast heeft Trajekt incidentele opdrachtgevers, zoals scholen, woningcorporaties en fondsen.

Trajekt kiest voor een organisatievorm waarbij verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie liggen. Hiervoor is een dynamisch proces naar zelforganisatie in gang gezet.

Bij Trajekt zijn ca. 140 medewerkers en ca. 700 vrijwilligers actief.


Hoe ziet jouw werk als opvoedondersteuner eruit? 

Je zorgt voor een actief aanbod van kortdurende, licht pedagogische hulp rondom individuele casuïstiek. Hierbij verhelder je diverse opvoed- en opgroeivraagstukken. 
Je werkt nauw samen met ouders en kinderen. Hierbij breng je ook het sociale netwerk in beeld. Je stemt af met betrokken interne- en externe netwerkpartners. Je verwijst naar andere vormen van ondersteuning, en indien wenselijk naar zwaardere vormen van opvoedhulp. Daarbij neem je de AVG nauw in acht. Tevens organiseer je een collectief aanbod (zoals de Speelinloop en de Ouder-ontmoetingsgroep), in samenwerking met je collega’s opvoedondersteuning, de vrijwilligers en stagiaires. Indien van toepassing is hierbij sprake van ondersteuning en begeleiding van vrijwilligers en stagiaires. Je legt actief contacten en bent een verbinder in de buurten. Je neemt deel aan de overleggen van het Uitvoeringsteam Wittevrouwenveld, de Vakgroep Opvoedondersteuning en diverse andere interne- en externe overleggen. Je bent verantwoordelijk voor de bijbehorende administratie, registratie, rapportage en financiën. 

Wat bieden wij?

AlsOpbouwwerker jeugd en gezin bieden wij jou een rol in een veranderende omgeving. Je krijgt de kans mee te bouwen aan een nieuw organisatiemodel waarbij eigen initiatief en zelforganisatie voorop staan. Trajekt heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden met ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling, eigen ideeën, inbreng en verantwoordelijkheid.

De functie is voor 13 uur per week op basis van flexibele werktijden.
De functie (matrixfunctie sociaal cultureel werker 3) is ingeschaald volgens salarisschaal 8 CAO Sociaal Werk, (€ 2.544,- tot € 3.624,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Ingangsdatum zo spoedig mogelijk. 
Het betreft vooralsnog een tijdelijke functie voor de duur van één jaar. Verlenging is mogelijk bij gebleken geschiktheid en voldoende formatieruimte.


Wat kun jij ons bieden?

  • Je hebt een relevante opleiding op hbo-niveau, bij voorkeur social work
  • Je hebt ervaring in het werken met gezinnen (ouders en kinderen van -9 maanden tot 18 jaar), waarbij de nadruk ligt op ouders / opvoeders van kinderen tot 12 jaar. 
  • Je hebt affiniteit in het omgaan met diversiteit. 
  • Je bezit een groot empathisch vermogen.
  • Je hebt kennis van regels, wetgeving, gesprekstechnieken en opvoedondersteunende methodieken. 
  • Je bent een kei in netwerken. 
  • Talenkennis (is handig, naast Nederlands met name Engels en Frans). 
  • Je bent stressbestendig en flexibel.

Meer weten?
Voor meer informatie, neem contact op met: 
Tamara Luiken (06 – 217 024 27) of Marjo Voeten (06 – 118 741 61).

Solliciteren:
Herken jij je in bovenstaande competenties? Word jij blij van deze werkzaamheden en van werken in dit levendige stadsdeel? Klik hier om naar het online sollicitatieformulier te gaan. Vul dit, met motivatiebrief en CV en onder vermelding van vacaturenummer 19.16, in vóór 5 juli 2019. De sollicitatiegesprekken worden gehouden op maandag 15 juli 2019. De vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid, krijgt de interne kandidaat de voorkeur.

 

 

 

 

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten