Over ons

Opbouwwerker

Ben jij een kei in gemeenschapsontwikkeling? Dan ben jij onze nieuwe opbouwwerker!
Trajekt staat al ruim 30 jaar voor welzijn in Maastricht en Heuvelland. Vanaf het eerste contact wil Trajekt er zijn voor iedereen. Want “waar mensen zijn, zijn wij”. Trajekt wil mensen ondersteunen, waardoor iemand in staat is zelf de regie te nemen over zijn leven of omgeving en naar eigen vermogen te participeren in de samenleving. Medewerkers van Trajekt zijn uitstekend in staat dit te organiseren vanuit een professioneel zelfbewustzijn. Het brede dienstenpakket van Trajekt is bijzonder. Elke vraag is uniek en wordt opgelost met alles waar Trajekt voor staat. Professioneel, gedreven en integer maar vooral samen. Dit beleven staat bij Trajekt centraal. Samenwerken, verbinden en signaleren hier is Trajekt sterk in. Vanuit een passie voor het werk denken we samen met onze opdrachtgevers na over onze dienstverlening en zoeken we naar verbeteringen en kansen. Dit zit in de genen van de hele organisatie en is een van de belangrijkste pijlers in het bestaan. Wij noemen dit “ondernemen in welzijn”.

De grootste (structurele) opdrachtgevers van Trajekt zijn gemeenten in het Heuvelland en de gemeente Maastricht. Daarnaast heeft Trajekt incidentele opdrachtgevers, zoals scholen, woningcorporaties en fondsen.

Trajekt kiest voor een organisatievorm waarbij verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie liggen. Hiervoor is een dynamisch proces naar zelforganisatie in gang gezet. Bij Trajekt zijn ca.140 medewerkers en ca. 700 vrijwilligers actief.

Hoe ziet jouw werk als opbouwwerker er uit?
Als opbouwwerker is de wijk jouw werkomgeving. Je kent de bewoners, vraagstukken en problematieken. Je weet precies wat er zich afspeelt en je werkt actief mee aan de vitaliteit van de leefomgeving. Vanuit een rol als verbinder werk je continue aan het versterken van netwerken in de wijk. Je signaleert knelpunten maar ook kansen. Individuele vragen los je op en je verwijst door naar partners en organisaties wanneer dit nodig is.
Als opbouwwerker ben jij de schakel tussen een behoorlijke diversiteit aan mensen. Je bent in staat om zaken vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Een van jouw belangrijkste eigenschappen is dat je op gepaste afstand maar wel in de nabijheid samenwerkt aan
actief burgerschap en het mobiliseren van de eigen kracht van bewoners.

Wat bieden wij?
Als opbouwwerker biedt Trajekt jou een interessante rol in een veranderende omgeving, je krijgt de kans mee te bouwen aan de leefbaarheid in de wijken en een nieuw organisatiemodel waarbij eigen initiatief en zelforganisatie voorop staan.

  • In overleg zijn flexibele werktijden, full-time en part-time, bespreekbaar.
  • De functie is ingeschaald volgens schaal 8
    (€ 2.544,- tot € 3.624,- bij full time) van de cao Sociaal Werk.
  • Trajekt heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden  met ruimte voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling.
  • Eigen ideeën, inbreng en verantwoordelijkheidsgevoel worden erg op prijs gesteld.
  • Het betreft een aanstelling in eerste instantie tot en met 30-09-2019, verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Wat is jouw bagage?
Je hebt een HBO werk- en denkniveau met een relevante opleiding en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Zorg en Welzijn zit in jouw genen. Dat blijkt ook uit strategische kennis van de huidige ontwikkelingen op dit vakgebied. Je hebt voldoende kennis en ervaring in het werken met groepen. Je bent een teamplayer, innovatief, ondernemend, communicatief, resultaatgericht en omgevingsbewust. Creatief denken, durven kijken áchter de structuren vinden wij belangrijk.

Meer weten?
Bel René Albers 06-52807584 voor meer informatie.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd, dan nodigen we je van harte uit te solliciteren. Stuur je motivatie met cv o.v.v. vacaturenummer 18.15  vóór 20 augustus a.s. naar solliciteren@trajekt.nl.

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 24 augustus 2018.