Over ons

Onze visie op welzijn

Als inwoner van Maastricht of een van de Heuvellandgemeentes wilt u prettig kunnen leven. En u bent van mening dat anderen dat ook moeten kunnen.

In uw omgeving ziet u van alles gebeuren. Dat kunnen leuke dingen zijn, zoals een gezellig evenement op een zondagmiddag of een activiteit bij een vereniging. Maar u ziet ook aandachtspunten of problemen, zoals een verpauperende buurt of jongerenoverlast.

Graag wilt u iets voor anderen, de buurt en uiteindelijk ook voor uzelf betekenen. Dus werkt u mee aan dat evenement of die activiteit. Of u denkt de oplossing te weten voor het aandachtspunt of probleem in de buurt. Maar u weet niet hoe u dat moet organiseren. Dan kunt u rekenen op de ondersteuning van Trajekt.

En gaat het even wat minder met uzelf, ook dan kunt u gewoon vertrouwen op Trajekt voor dat stukje advies en ondersteuning. Of het nu gaat over opvoeding van uw kinderen, persoonlijke problemen, die ingewikkelde belastingbrief of ouder worden.

Trajekt werkt grotendeels in opdracht van de gemeente Maastricht en de Heuvelland gemeenten.
Daarbij geven wij uitvoering aan de WMO: de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Kort gezegd vraagt deze wet aan u om zelf meer verantwoording te nemen voor uw eigen woonomgeving en het zorgen voor elkaar. 
Wat ons betreft, staat u hier niet alleen voor. Trajekt wil u graag ondersteunen en stimuleren bij het nemen deze eigen verantwoordelijkheid. Het is immers een hele omschakeling. Niet alles is meer zomaar geregeld in uw buurt. Concreet gaan wij samen met u zoeken naar wat u voor de buurt en voor anderen kunt betekenen. Daarbij gaan we uit van uw kennis en kunde. Want iedereen heeft wel iets waar hij/zij goed in is en waardevol voor de buurt en anderen. 
Daarnaast kijken wij samen wat er verder nodig is, zodat u en anderen ook daadwerkelijk verantwoordelijkheid kunnen gaan nemen: de sociale omgeving/infrastructuur.

Bij deze ondersteuning van Trajekt, bent u en uw omgeving het belangrijkst.

Zo ziet Trajekt welzijnswerk.
Zo zullen wij ook de komende jaren gaan werken. Samen met u.