Over ons

Onze visie & meer

Waar mensen zijn, zijn wij!

Als inwoner van Maastricht of een van de Heuvelland-gemeenten wil je samen met anderen prettig kunnen leven. In jouw omgeving gebeurt van alles. Leuke dingen zoals een gezellig evenement op een zondagmiddag of een activiteit bij een vereniging. Maar er zijn ook aandachtspunten of problemen, zoals een verpauperende buurt of overlast.

Je doet graag iets voor anderen, de buurt en uiteindelijk ook voor jezelf. Daarom werk je mee aan dat ene evenement of die activiteit, je bent betrokken bij jouw wijk of buurt. Je denkt ook de oplossing te weten voor het aandachtspunt of probleem in de buurt, maar je weet niet hoe je dat moet organiseren. Dan kun je rekenen op de ondersteuning van Trajekt.

Ook als het even wat minder gaat met jezelf, kun je gewoon vertrouwen op Trajekt voor dat stukje advies en ondersteuning. Of het nu gaat over opvoeding van kinderen, persoonlijke problemen, die ingewikkelde belastingbrief of ouder worden.

Trajekt werkt grotendeels in opdracht van de gemeente Maastricht en de Heuvelland gemeenten. Wij voeren voor deze gemeenten de Wet Maatschappelijke Ondersteuning uit (WMO). Deze wet gaat er van uit dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen (woon) omgeving en dat mensen onderling voor elkaar zorgen.

Dat is vaak lastig. Niet alles is zomaar geregeld in de buurt. Trajekt wil je graag ondersteunen en stimuleren bij het nemen deze eigen verantwoordelijkheid. Daarom gaan we samen op zoek naar wat jij voor de buurt en voor anderen kunt betekenen. Daarbij gaan we uit van jouw kennis en kunde. Want iedereen heeft wel iets waar hij/zij goed in is en dat waardevol is voor de buurt en anderen. We kijken samen wat er verder nodig is, zodat jij en anderen ook daadwerkelijk verantwoordelijkheid kunnen gaan nemen in het verbeteren van jouw buurt.

Zo ziet Trajekt welzijnswerk en zo zullen wij ook de komende jaren samen met iedereen gaan werken aan zelfstandige bewoners en een fijne buurt om in te wonen.

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten