Saskia Vossen

Saskia Vossen

(School) Maatschappelijk werker

Bij mij kun je terecht voor verschillende soorten vragen. Wat bij mij voorop staat is dat jij je gehoord voelt. Samen zoeken we naar een oplossing.

Schoolmaatschappelijk werk

  • Bernard Lievegoed School VO
  • Porta Mosana Havo/VWO/TTO

Ik ben werkzaam als schoolmaatschappelijk werker binnen het voortgezet onderwijs (bovengenoemde scholen). Ik ben fysiek aanwezig binnen deze scholen. Bij Bernard Lievegoed is dit op maandag & donderdag van 09:00 tot ongeveer 14:30uur. Bij Porta Mosana ben ik aanwezig op dinsdag van 09:00-12:00uur en woensdag van 09:00-12:00/13:00uur.  Als schoolmaatschappelijk werker ben ik voornamelijk in gesprek met leerlingen. In het eerste gesprek kijken we naar wat jouw hulpvraag is. Vervolgens heb ik met de ouders contact voor (telefonische) kennismaking. Indien nodig worden zij ook betrokken in de hulpverlening. Soms zijn enkele gesprekken met een leerling al genoeg om weer verder te kunnen. In sommige gevallen komen we tot de conclusie dat er meer nodig is dan alleen gesprekken met mij. In dat geval help ik de leerling en ouders om passende hulp te zoeken.

Voor ouders: Heeft u vragen over hoe het gaat met uw kind op school of thuis, of merkt u dat uw kind niet lekker in zijn/haar vel zit? Bel of mail mij gerust. Dan kan ik samen met u kijken wat ik voor u of uw kind kan betekenen. Weet dat u in dergelijke gevallen ook terecht kan bij de mentor of zorgcoördinator bij de school waar uw kind zit. Een zorgcoördinator zal, met toestemming van u als ouder, contact met mij opnemen om in gesprek te gaan met uw kind. Mijn contactgegevens vindt u onderaan deze pagina.

Voor leerlingen: Soms zijn er van die periodes dat je het even niet ziet zitten, bijvoorbeeld: je ouders gaan uit elkaar, thuis heb je (vaak) ruzie met je ouders of je broertje/zusje of op school lukt het je niet goed om je te concentreren door dingen die spelen in jouw omgeving waar jij last van hebt. In sommige situaties zie je zelfs geen uitweg meer. Weet dat jij er niet alleen voor staat! Je kunt mij altijd bellen/mailen of appen (whatsapp) om met mij een gesprek aan te gaan. Ik zal onbevooroordeeld naar jouw verhaal of vraag luisteren en samen met jou bekijken wat jij nodig denkt te hebben om je weer beter te kunnen voelen. Mijn telefoonnummer en e-mail adres vind je onderaan deze pagina. Je mag ook bij mij binnenlopen op de dagen dat ik bij jou op school aanwezig ben.

Maatschappelijk werk
Ik ben actief als maatschappelijk werker in de omgeving de Heeg. Je komt bij mij terecht voor uiteenlopende vragen die jou bezighouden in het dagelijkse leven. Enkele voorbeelden: werkloosheid, financiële problemen, geen dagbesteding, een relatie wat niet goed loopt, problemen op het werk etc. Soms kan het ook zijn dat een andere hulpverlener jou naar maatschappelijk werk doorverwijst (bijvoorbeeld een huisarts). Voor meer informatie over spreekuren: klik beneden op 'Maatschappelijk werk Maastricht'. Voor vragen / problemen kun je ook terecht bij het Sociaal Team uit jouw buurt.