Mick Wiertz

Mick Wiertz

Jongerenwerker

Met, voor en door jongeren!

Mijn naam is Mick Wiertz, ik ben 33 jaar en sinds 8 jaar woonachtig in Maastricht. Vanaf eind 2019 ben ik parttime werkzaam voor stichting Trajekt als jeugdwerker in Mariaberg. Daarnaast ben ik als projectcoördinator betrokken bij de projecten van de stichting Stadsnomade, alwaar ik jaarlijks uiteenlopende sportief en cultureel vormende activiteiten organiseer voor de jonge mensen in Maastricht.

In een tijd die zich kenmerkt door legio maatschappelijke uitdagingen, die elkaar in rap tempo opvolgen, had ik me geen mooiere loopbaan kunnen voorstellen! Ik ben ontzettend blij met de mogelijkheid die Trajekt mij biedt om op het gebied van jeugdwerk mezelf verder te ontwikkelen.

Ik geloof namelijk dat de huidige samenleving niet zonder de stem en actieve participatie van jongeren kan gedijen. Om deze rol te vervullen, hebben jongeren een space nodig waar ze hun eigen agenda kunnen bepalen. Een space die ze stimuleert en steunt om hun kennis, vaardigheden en waarden, die ze nodig hebben om hun volledige potentieel  te bereiken, verder te ontwikkelen. Jongerenwerk is voor mij die space.

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten