Over ons

Maatschappelijk werker

De reactietijd voor deze vacature is voorbij. Kijk hier regelmatig voor actuele vacatures.

Trajekt staat al ruim 30 jaar voor welzijn in Maastricht en Heuvelland.  

Vanaf het eerste contact wil Trajekt er zijn voor iedereen. Want “waar mensen zijn, zijn wij”. 

Trajekt wil mensen ondersteunen, waardoor iemand in staat is zelf de regie te nemen over zijn leven of omgeving en naar eigen vermogen te participeren in de samenleving. Medewerkers van Trajekt zijn uitstekend in staat dit te organiseren vanuit een professioneel zelfbewustzijn. Het brede dienstenpakket van Trajekt is bijzonder. Elke vraag is uniek en wordt opgelost met alles waar Trajekt voor staat. Professioneel, gedreven en integer maar vooral samen. Dit beleven staat bij Trajekt centraal. Samenwerken, verbinden en signaleren hier is Trajekt sterk in. Vanuit een passie voor het werk denken we samen met onze opdrachtgevers na over onze dienstverlening en zoeken we naar verbeteringen en kansen. Dit zit in de genen van de hele organisatie en is een van de belangrijkste pijlers in het bestaan. Wij noemen dit “ondernemen in welzijn”.

De grootste (structurele) opdrachtgevers van Trajekt zijn gemeenten in het Heuvelland en de gemeente Maastricht. Daarnaast heeft Trajekt incidentele opdrachtgevers, zoals scholen, woningcorporaties en fondsen.

Trajekt kiest voor een organisatievorm waarbij verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie liggen. Hiervoor is een dynamisch proces naar zelforganisatie in gang gezet. 

Bij Trajekt zijn ca. 140 medewerkers en ca. 700 vrijwilligers actief.

Hoe ziet jouw werk als Maatschappelijk werker er uit?

Je functie als algemeen maatschappelijk werker is een combifunctie met verschillende deeltaken. Je voert hulpverleningsgesprekken en verricht groepsgerichte activiteiten. Je stelt een behandelplan op aan de hand van de probleemanalysen en voert dit plan uit. Je bouwt en onderhoudt netwerken met externen in relatie tot de hulpvraag. Je bent verantwoordelijk voor de interne en externe integrale samenwerking, 

met korte lijnen richting diverse Heuvellandgemeenten waar je werkzaam bent. Je draagt zorg voor  dossiervorming, rapportage, werkregistratie en administratieve afhandeling. 

Wat bieden wij?

Als algemeen maatschappelijk werker biedt Trajekt jou een rol in een veranderende omgeving, je krijgt de kans mee te bouwen aan een nieuw organisatiemodel waarbij eigen initiatief en zelforganisatie voorop staan. 

  • Trajekt heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden met ruimte voor opleiding en ontwikkeling.
  • Ruimte voor eigen ideeën, inbreng en verantwoordelijkheid. 
  • Een functie voor 15 uur per week op basis van flexibele werktijden.
  • Een functie vooralsnog voor de duur van één jaar, per 1 juni 2019.
  • De functie is ingeschaald volgens schaal 8 (€ 2.544,- tot € 3.624,- bij full time) van de COA Sociaal Werk.

Wat kun jij ons bieden?

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding Maatschappelijk Werk. Je hebt het liefst enkele jaren ervaring als maatschappelijk werker. Je bent breed inzetbaar en hebt een generalistische kijk op het werk. Je hebt kennis van en inzicht in de sociale kaart en in het werken met statushouders-vluchtelingen. Je legt snel contacten en bouwt gemakkelijk een vertrouwensrelatie op. Je bent actief in het bijhouden van de ontwikkelingen binnen de beroepsgroep. Je kunt integraal samenwerken met andere werkvelden en externe partners. Je beschikt over sterk analytisch vermogen en uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Je hebt een positieve instelling. Je bent proactief en innovatief in denken en doen. Je hebt een goed inlevingsvermogen en een flexibele houding. Je bent in het bezit van een rijbewijs B en auto.

Meer weten?

Bel Suus Simons, 06- 25339044 of Kristel Jakobs, 06-1191023 voor meer informatie. 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd, dan nodigen we je van harte uit te solliciteren. 

Stuur je motivatie met cv vóór 25  mei 2019. Klik hier om online te solliciteren. Vermeld hierbij het vacaturenummer 19.10.

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten