Over ons

Jeugdwerker en/of opvoedondersteuner

(tijdelijk voor de duur van 16 weken)

Ben jij een enthousiaste, ervaren jeugdwerker en/of opvoedondersteuner? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Trajekt staat al ruim 30 jaar voor welzijn in Maastricht en Heuvelland. Vanaf het eerste contact wil Trajekt er zijn voor iedereen. Want “waar mensen zijn, zijn wij”. Trajekt wil mensen ondersteunen, waardoor iemand in staat is zelf de regie te nemen over zijn leven of omgeving en naar eigen vermogen te participeren in de samenleving. Medewerkers van Trajekt zijn uitstekend in staat dit te organiseren vanuit een professioneel zelfbewustzijn. Het brede dienstenpakket van Trajekt is bijzonder. Elke vraag is uniek en wordt opgelost met alles waar Trajekt voor staat. Professioneel, gedreven en integer maar vooral samen. Dit beleven staat bij Trajekt centraal. Samenwerken, verbinden en signaleren hier is Trajekt sterk in. Vanuit een passie voor het werk denken we samen met onze opdrachtgevers na over onze dienstverlening en zoeken we naar verbeteringen en kansen. Dit zit in de genen van de hele organisatie en is een van de belangrijkste pijlers in het bestaan. Wij noemen dit “ondernemen in welzijn”.

De grootste (structurele) opdrachtgevers van Trajekt zijn gemeenten in het Heuvelland en de gemeente Maastricht. Daarnaast heeft Trajekt incidentele opdrachtgevers, zoals scholen, woningcorporaties en fondsen.


In verband met de vervanging wegens zwangerschapsverlof zijn wij voor 16 weken op zoek naar een jeugdwerker (12 uur per week) en/of opvoedondersteuner (15 uur per week). De functies kunnen door 1 of door meerdere personen worden ingevuld. 

Hoe ziet jouw werk als Jeugdwerker er uit?

Je ondersteunt en begeleidt op woensdagmiddag de 12- activiteiten, georganiseerd door vrijwilligers. Hierbij ben je betrokken bij de planning, de voorbereiding, de ondersteuning tijdens de activiteit en de nabespreking.

Iedere week is er op dinsdagmiddag het AKTIEteam: je ondersteunt de kinderen bij het organiseren van activiteiten in de wijk.

Je verzorgt PR op scholen en geeft, indien aan de orde, voorlichting.

Je verzorgt het schoolverlatersproject in groep 8: Je geeft samen met een collega voorlichting aan groep 8 om de overstap naar de middelbare school zo klein mogelijk te maken. Dit vindt plaats in de periode april/mei.

Hoe ziet jouw werk als opvoedondersteuner er uit?

Je zorgt voor een actief aanbod van kortdurende, licht pedagogische hulp rondom individuele casuïstiek. Hierbij verhelder je diverse opvoed- en opgroeivraagstukken. 
Je werkt nauw samen met ouders en kinderen. Hierbij breng je ook het sociale netwerk in beeld. Je stemt af met betrokken interne- en externe netwerkpartners. Je verwijst naar andere vormen van ondersteuning, en indien wenselijk naar zwaardere vormen van opvoedhulp. 

Tevens onderhoud je het netwerk op scholen in De Heeg en Heer. Je neemt deel aan de overleggen van het Uitvoeringsteam De Heeg, de Vakgroep Opvoedondersteuning en diverse andere interne- en externe overleggen. Je bent verantwoordelijk voor de bijbehorende administratie, registratie, rapportage en financiën. 

Wat bieden wij?

Als Jeugdwerker en/of opvoedondersteuner biedt Trajekt jou een rol in een veranderende omgeving, je krijgt de kans mee te bouwen aan een nieuw organisatiemodel waarbij eigen initiatief en zelforganisatie voorop staan. 

Trajekt heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden met ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling, eigen ideeën, inbreng en verantwoordelijkheid.

De functie is voor 27 uur per week (12 uur jeugdwerk  en 15 uur opvoedondersteuning) op basis van flexibele werktijden. De functie kan door 1 of 2 personen worden ingevuld.

Het betreft een tijdelijke functie voor de duur van 16 weken. Ingangsdatum: 1 mei 2020
De functie (matrixfunctie sociaal cultureel werker 3) is ingeschaald volgens salarisschaal 8 CAO Sociaal Werk, (€ 2.627,- tot € 3.742,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). 

Wat kun jij ons bieden?

  • Je hebt een relevante opleiding op hbo-niveau, bij voorkeur Social Work of Pedagogiek.
  • Je hebt ervaring in het werken met kinderen onder de 12 jaar en/of ervaring in de opvoedondersteuning
  • Je hebt affiniteit in het omgaan met diversiteit. 
  • Je bezit een groot empathisch vermogen.
  • Je bent een kei in netwerken. 
  • Talenkennis (is handig, naast Nederlands met name Engels en Frans). 
  • Je bent stressbestendigheid en flexibel.

Meer weten?
Neem contact op Suzanne Horbach, tel 06-52807588.

Solliciteren

Herken jij je on bovenstaande competenties? Klik hier om naar het online sollicitatieformulier te gaan. Vul dit, samen met motivatiebrief en CV en onder vermelding van vacaturenummer 20.07, uiterlijk 27 maart 2020 in. De vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij gelijk geschiktheid, krijgt de interne kandidaat de voorkeur.

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten