Over ons

Jeugdopbouwwerker 

Spreek jij de taal van onze jongeren? Dan ben jij onze nieuwe Jeugdopbouwwerker 

De reactietijd voor deze vacature is voorbij. Kijk hier regelmatig voor actuele vacatures.

Trajekt staat al ruim 30 jaar voor welzijn in Maastricht en Heuvelland. Vanaf het eerste contact wil Trajekt er zijn voor iedereen. Want “waar mensen zijn, zijn wij”. Trajekt wil mensen ondersteunen, waardoor iemand in staat is zelf de regie te nemen over zijn leven of omgeving en naar eigen vermogen te participeren in de samenleving. Medewerkers van Trajekt zijn uitstekend in staat dit te organiseren vanuit een professioneel zelfbewustzijn. Het brede dienstenpakket van Trajekt is bijzonder. Elke vraag is uniek en wordt opgelost met alles waar Trajekt voor staat. Professioneel, gedreven en integer maar vooral samen. Dit beleven staat bij Trajekt centraal. Samenwerken, verbinden en signaleren hier is Trajekt sterk in. Vanuit een passie voor het werk denken we samen met onze opdrachtgevers na over onze dienstverlening en zoeken we naar verbeteringen en kansen. Dit zit in de genen van de hele organisatie en is een van de belangrijkste pijlers in het bestaan. Wij noemen dit “ondernemen in welzijn”.

De grootste (structurele) opdrachtgevers van Trajekt zijn gemeenten in het Heuvelland en de gemeente Maastricht. Daarnaast heeft Trajekt incidentele opdrachtgevers, zoals scholen, woningcorporaties en fondsen.

Trajekt kiest voor een organisatievorm waarbij verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie liggen. Hiervoor is een dynamisch proces naar zelforganisatie in gang gezet.

Bij Trajekt zijn ca. 140 medewerkers en ca. 700 vrijwilligers actief.


Hoe ziet jouw werk als Jeugdopbouwwerker er uit?

Wij zoeken een collega die het jeugdwerk verdere invulling geeft. Iemand die bekend is met een outreachende en activerende werkwijze. Je zoekt jeugd op in hun omgeving. Je weet hen te stimuleren en te motiveren. Je herkent talenten en mogelijkheden. Je daagt jeugd uit zelf activiteiten te organiseren. Je ondersteunt hen aan hun toekomst te werken. Je stimuleert ze een bijdrage aan de buurt te leveren.

Als jeugdwerker heb je een signalerende functie; je bent de verbindende schakel in de wijk. Je werkt vanuit een integraal uitvoeringsteam samen met formele en informele partners in de buurt. 

Wat bieden wij?
Als Jeugdopbouwwerker biedt Trajekt jou een rol in een veranderende omgeving, je krijgt de kans mee te bouwen aan een nieuw organisatiemodel waarbij eigen initiatief en zelforganisatie voorop staan. 

Trajekt heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden met ruimte voor opleiding, persoonlijke ontwikkeling, eigen ideeën, inbreng en verantwoordelijkheid.

De functie is voor 28 uur per week op basis van flexibele werktijden.
De functie (matrixfunctie sociaal cultureel werker 3) is ingeschaald volgens salarisschaal 8 CAO Sociaal Werk, (€ 2.544,- tot € 3.624,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband). Ingangsdatum zo spoedig mogelijk.

Het betreft vooralsnog een tijdelijke functie voor de duur van één jaar. Verlenging is mogelijk bij gebleken geschiktheid en voldoende formatieruimte.

Wat kun jij ons bieden?

Jij bent een professional die weet dat je door gezamenlijke inzet het wonen en leven van jeugd kunt verbeteren. Je gaat uit van hun eigen kracht, laat hen de regie over hun eigen leven nemen. Je weet van aanpakken en bent creatief in denken en werken.
Dat doe je door netwerken te bouwen en in te zetten; omdat je kansen ziet en deze benut. Je maakt daarbij snel en resultaatgericht verbinding met heel uiteenlopende mensen en partijen. Je bent collegiaal, kunt planmatig werken en voelt je verantwoordelijk voor het halen van doelen en maatschappelijk resultaat.

We zoeken een jeugdwerker die vanuit twee accommodaties gaat werken waarbij in het ene gebied het accent iets meer ligt op het vindplaatsgerichte werken en in de andere accommodatie meer op jongere jeugd.

Je hebt een relevante opleiding op hbo-niveau, bij voorkeur social work en enige werkervaring vanuit het moderne jongerenwerk. 

Meer weten?
Neem contact op met een van onze jeugdwerkers:
Madelon Claessens, M 06 - 551 265 93,
Suzanne Horbach, M 06 - 528 075 88, 

Gina Mingels, M 06-81466013.

Solliciteren
Reageer voor 29 juni 2019 met een motivatiebrief en CV o.v.v. vacaturenummer 19.15. Klik hier om te solliciteren.
 De vacature is zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid, heeft de interne kandidaat de voorkeur.

De selectiegesprekken vinden plaats op 9 en 11 juli 2019.

 

 

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten