Over ons

Jeugdopbouwwerker

De reactietijd voor deze vacature is voorbij. Kijk hier regelmatig voor actuele vacatures.

Spreek jij de taal van onze jongeren? Dan ben jij onze nieuwe Jeugdopbouwwerker

Trajekt staat al ruim 30 jaar voor welzijn in Maastricht en Heuvelland. Vanaf het eerste contact wil Trajekt er zijn voor iedereen. Want “waar mensen zijn, zijn wij”. Trajekt wil mensen ondersteunen, waardoor iemand in staat is zelf de regie te nemen over zijn leven of omgeving en naar eigen vermogen te participeren in de samenleving. Medewerkers van Trajekt zijn uitstekend in staat dit te organiseren vanuit een professioneel zelfbewustzijn. Het brede dienstenpakket van Trajekt is bijzonder. Elke vraag is uniek en wordt opgelost met alles waar Trajekt voor staat. Professioneel, gedreven en integer maar vooral samen. Dit beleven staat bij Trajekt centraal. Samenwerken, verbinden en signaleren hier is Trajekt sterk in. Vanuit een passie voor het werk denken we samen met onze opdrachtgevers na over onze dienstverlening en zoeken we naar verbeteringen en kansen. Dit zit in de genen van de hele organisatie en is een van de belangrijkste pijlers in het bestaan. Wij noemen dit “ondernemen in welzijn”.

De grootste (structurele) opdrachtgevers van Trajekt zijn gemeenten in het Heuvelland en de gemeente Maastricht. Daarnaast heeft Trajekt incidentele opdrachtgevers, zoals scholen, woningcorporaties en fondsen.

Trajekt kiest voor een organisatievorm waarbij verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie liggen. Hiervoor is een dynamisch proces naar zelforganisatie in gang gezet.

Bij Trajekt zijn ca. 140 medewerkers en ca. 700 vrijwilligers actief
.

Hoe ziet jouw werk als Jeugdopbouwwerker er uit?
Het accent van deze functie ligt op het ambulant/outreachend werken. Je motiveert en ondersteunt  participatieve jongeren en buurtbewoners. Je spreekt jongeren aan en bouwt aan een vertrouwensrelatie. Je brengt hun leefdomein/leefgebieden in kaart met als doel het leggen van verbindingen tussen vragen, mogelijkheden, buurtnetwerk en netwerkpartners om te komen tot oplossingen. Tevens leg en onderhoud je contacten met buurtbewoners en vrijwilligers.
Je realiseert de samenwerking met partners op gebied van veiligheid, onderwijs en (wijk)omgeving.
Je levert een bijdrage aan de transitie jeugdzorg in samenwerking met sociale partners. Present werken in het werkgebied is daarbij belangrijk. In samenspraak met (bewoners)organisaties, belangenorganisaties en samenwerkingspartners verbeter je het maatschappelijk functioneren van de jongere buurtbewoners. Je ondersteund vrijwilligers die betrokken zijn bij initiatieven in de buurt.

Wat bieden wij
Als Jeugdopbouwwerker biedt Trajekt jou een rol in een veranderende omgeving, je krijgt de kans mee te bouwen aan een nieuw organisatiemodel waarbij eigen initiatief en zelforganisatie voorop staan.

  • Trajekt heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden met ruimte voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling
  • Ruimte voor eigen ideeën, inbreng en verantwoordelijkheid
  • Wij bieden een job voor 14 uur per week op basis van flexibele werktijden.
    De functie is ingeschaald volgens Salarisschaal 8 CAO Sociaal Werk,
    (€ 2.544,- tot € 3.642,- bij full time)
  • De ingangsdatum is april 2019

Wat breng jij mee
Je beschikt over een relevante opleiding op Hbo-niveau, bij voorkeur social work. Je hebt behoorlijke werkervaring vanuit het moderne jongerenwerk en bent dus bekend met alle nieuwe ontwikkelingen binnen jongerenwerk Nieuwe Stijl en Welzijn Nieuwe stijl. Methodisch en planmatig werken is geen probleem. Je beschikt over goede sociale vaardigheden, kennis van de straatcultuur, groepsdynamica, de sociale kaart en je bent in staat om in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen. Je werkt flexibel in een team. Door een goed inlevings-  en samenwerkingsvermogen zijn jouw rollen analyserend en vanuit een omgevingsbewustzijn coachend en motiverend.

Je moet op onregelmatige tijden willen werken, zowel ’s avonds als in het weekend en tijdens de schoolvakanties.

Meer weten?
Neem contact op met een van onze jeugdwerkers of de netwerkcoach
Madelon Claessens, opbouwwerk jeugd & gezin M 06 - 551 265 93
Suzanne Horbach, opbouwwerk jeugd & gezin M 06 - 528 075 88
Arno Janssen, Netwerkcoach M 06 - 528 076 03


Solliciteren
Reageer voor 1 maart 2019 met een motivatiebrief en CV o.v.v. vacaturenummer 19.06 naar solliciteren@trajekt.nl.​