Wiekentschool Maastricht

Beroepsoriëntatie voor tieners!

- Wat - Wie - Waarom - Wanneer - Waar - Website -

Wat

Op school leren tieners rekenen, lezen en schrijven. De Wiekentschool is geen gewone school. Het is een aanvulling op wat er in het reguliere onderwijs gebeurt. Op de Wiekentschool maak je kennis met een heleboel verschillende beroepen.

Wie-kent School 3Tieners ontdekken in een niet-schoolse en informele omgeving hun eigen talenten en vaardigheden. Levensecht leren geeft hen een voorsprong bij de (school/beroeps)keuzes die ze later gaan maken. Kortom; de Wiekentschool biedt tieners van 10-15 jaar een buitenkans om op jonge leeftijd te voelen en ervaren welke oneindige (beroeps)mogelijkheden de toekomst biedt.

Wie
Je bent nieuwsgierig en niet bang voor een beetje uitdaging? Je vindt je eigen toekomst belangrijk en wilt graag ontdekken wat je later allemaal kunt doen. Je wilt eindelijk wel eens weten of politieagent nou werkelijk zo’n spannend beroep is of wat een dierenarts precies allemaal doet. Een workshop van een echte game ontwerper lijkt je ook een tof idee!

Wiekentschool Maastricht is er voor alle gemotiveerde tieners van 10 tot 15 jaar in en rondom Maastricht en in het bijzonder voor kanszoekende tieners.

Leuk? Dan is de Wiekentschool echt iets voor jou!

Waarom?
Ben je allerbeste zelf!

Dat is het motto van de WKS. Veel tieners leven in een situatie waarin hun ‘horizon’ beperkt is. Ze kennen de beroepen van de eigen familie, maar maken geen kennis met kunst en cultuur of hebben niet of nauwelijks het netwerk dat ze vooruit kan helpen.

De mogelijkheden om eigen talenten te ontdekken en ontplooien (en daarmee vooruit te komen in het leven) zijn beperkt. De Wiekentschool draagt bij aan het doorbreken van dit patroon. 

Onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van alle jongeren spijt heeft of krijgt van de (vervolg)opleiding die zij gekozen hebben. Wij willen dit voorkomen door tieners op informele manier kennis te laten maken met beroepen die in de toekomst interessant kunnen zijn.

Wanneer?
Op woensdagmiddag is er Wiekentschool On Tour. De Wiekentschool is dit jaar o.a. actief op de volgende locaties:
Blok 1 van 11 september tot en met 4 december : Basisschool de Dynamiek.
Blok 2 van 18 december tot en met 25 maart: SNS bank centrum Maastricht
Blok 3 van 8 april tot 8 juli: BS. Nutschool.

Op zondag vindt de Wiekentschool plaats op onze hoofdlocatie in Maastricht-Oost. 
Blok 1, 2 en 3:
Speelpan Oost
Aartshertogenplein 25, 6226 XZ Maastricht

Wat de Wiekentschool bijzonder maakt is de variatie aan locaties die we tijdens het traject te zien krijgen. We bezoeken veel bedrijven om zo een optimale beleving van het beroep te realiseren. Zo zijn we al eens in de huid van een presentator gekropen bij L1, hebben we Zweedse ballen gegeten bij de Ikea en zijn we profvoetballer bij MVV geweest.

Waar?

Op woensdag
Blok 1: Basisschool de Dynamiek
Blok 2: SNS bank centrum Maastricht
Blok 3: BS. Nutschool

Op zondag
Blok 1, 2, en 3
Maris Stella 
Aartshertogenplein 24-25 
Maastricht.

Website
WWW.WIEKENTSCHOOL.NL

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten