Schuld & Budget Buddy Maastricht

Samen zoeken we naar een oplossing

Ben je het overzicht over je financiën kwijt, heb je schulden of dreig je hierin terecht te komen en zie je het even niet meer zitten? Lees dan gauw verder.

Schuld & Budget Buddy helpt mensen die het overzicht over hun geldzaken kwijt zijn, hierdoor schulden hebben of hierin terecht dreigen te komen. Dit doen we door te werken met Buddy’s. Dit zijn (getrainde) vrijwilligers die mensen uit Maastricht helpen met het aanleveren van belangrijke papieren voor een schuldhulptraject bij de kredietbank, op orde krijgen van uw geldzaken, helpen met het in de gaten houden van belangrijke afspraken met betrekking tot het schuldhulptraject, geven tips om slim om te gaan met geld en zijn er voor je wanneer je even niet lekker in je vel zit. We stellen als voorwaarde dat je je goed verstaanbaar kan maken in het Nederlands of Engels, gemotiveerd bent en meewerkt met de vrijwilliger. We doen het immers samen!

We werken nauw samen met Humanitas. Binnengekomen hulpvragen verdelen wij op basis van expertise en beschikbare vrijwilligers. Dit om te zorgen dat binnengekomen vragen snel worden opgepakt. 

Woon je in Maastricht en wil je hulp van een buddy?  Vul dan dit formulier in.  
Binnengekomen hulpvragen worden besproken en verdeeld in het wekelijks casusoverleg met Humanitas. 

Ben je geïnteresseerd om je als vrijwilliger aan te sluiten bij Schuld & Budget Buddy? Vul dan dit formulier in.

Tips voor jongeren:

  • Houd je pingedrag in de gaten, weet wat je uitgeeft.
  • Weet wat je te besteden hebt, en probeer iets te sparen
  • Kijk voor acties, misschien is er b.v. wel een dag dat een filmpje pakken voor een lager tarief kan.
  • Maak een weekbudget, pin dit bedrag en betaal contant. En laat je pinpas thuis.
  • Neem een zelfgemaakte lunch mee naar school of werk.

Kijk voor meer informatie/tips eens op de site van Nibud https://www.nibud.nl/ of voor je eigen woonomgeving op pas op je geld https://www.pasopjegeld.nl/ Ook op de site van moneyfit staan tips van jongeren voor jongeren https://moneyfit.nl

 

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten