Rots en Water Maastricht en Heuvelland

Steviger in je schoenen!

Een actieve weerbaarheidstraining met uitdagende fysieke oefeningen. Dit houdt in dat de fysieke weerbaarheid niet alleen een doel is maar vooral een middel om mentale en sociale vaardigheden te ontwikkelen of versterken.

De cursus Rots en Water richt zich op bewustwording en ontwikkeling van eigen kracht en mogelijkheden en het vermogen om met andere mensen samen te leren spelen, werken en leven.

De kinderen gaan aan de slag met het oefenen van vaardigheden en oefeningen uit te voeren met verschillende kinderen, dit af te wisselen met momenten van reflectie, ontspanning en gesprekken in de kring. Op deze manier leren de kinderen hun gevoelens en gedachten uit te wisselen, te herkennen en te benoemen. Kinderen ontwikkelen via deze werkwijze meer zelfkennis, ze leren elkaar beter kennen en begrijpen, vooroordelen worden verminderd en ontstaat er een prettige en veilige sfeer in de groep.

We werken intensief met kinderen en ouders. Tijdens de (verplichte) ouderavonden komen diverse thema's aan de orde, is er ruimte voor uitwisseling en gaan we praktisch aan de slag. Zowel ouders als kinderen krijgen een werkmapje mee naar huis waarmee ze ook thuis samen door kunnen gaan met oefenen.

Aanvullende informatie cursus Rots en Water Maastricht en Heuvelland
De cursus Rots en Water is er voor kinderen woonachtig  in Maastricht en Heuvelland en is kosteloos
De cursus wordt in twee verschillende leeftijdsgroepen gegeven:
   - Groep in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar
   - Groep in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar

Inhoud cursus:
telefonische intake
8 kinderbijeenkomsten (laatste bijeenkomst is een ouder-kind les)
2 ouderbijeenkomsten
telefonische evaluatie

Het hele jaar door starten er nieuwe groepen
Hier  kun je je aanmelden en er staat een actueel overzicht.

hannah en lonneke
Lees hier het interview met Hannah en Lonneke over wat deze Rots en Water Training precies inhoudt! In het tweede deel van het interview vertellen Hannah en Lonneke wat je kunt verwachten als je je kind aanmeldt voor de Rots & Water Training van Trajekt en geven ze antwoord op 10 veelgestelde vragen hieromtrent!  

rots en water

 


 

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten