Rots en Water Eijsden-Margraten

Steviger in je schoenen!

Een actieve weerbaarheidstraining met uitdagende fysieke oefeningen. Dit houdt in dat de fysieke weerbaarheid niet alleen een doel is maar vooral een middel om mentale en sociale vaardigheden te ontwikkelen of versterken.

De cursus Rots en Water richt zich op bewustwording en ontwikkeling van eigen kracht en mogelijkheden en het vermogen om met andere mensen samen te leren spelen, werken en leven.

De kinderen gaan aan de slag met het oefenen van vaardigheden en oefeningen uit te voeren met verschillende kinderen, dit af te wisselen met momenten van reflectie, ontspanning en gesprekken in de kring. Op deze manier leren de kinderen hun gevoelens en gedachten uit te wisselen, te herkennen en te benoemen. Kinderen ontwikkelen via deze werkwijze meer zelfkennis, ze leren elkaar beter kennen en begrijpen, vooroordelen worden verminderd en ontstaat er een prettige en veilige sfeer in de groep.

We werken intensief met kinderen en ouders. Tijdens de (verplichte) ouderavonden komen diverse thema's aan de orde, is er ruimte voor uitwisseling en gaan we praktisch aan de slag. Zowel ouders als kinderen krijgen een werkmapje mee naar huis waarmee ze ook thuis samen door kunnen gaan met oefenen.

Aanvullende informatie cursus Rots en Water Eijsden-Margraten
De cursus Rots en Water is er voor kinderen woonachtig in de gemeente Eijsden-Margraten en is kosteloos
De cursus wordt in twee verschillende leeftijdsgroepen gegeven:
   - Groep in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar
   - Groep in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar


Het hele jaar door starten er nieuwe groepen, indien u interesse heeft uw zoon of dochter op te geven
stuur dan een mail met de volgende gegevens:
naam ouder
naam kind
adres
leeftijd
school
groep


De cursus Rots en Water wordt gegeven op een locatie in gemeente Eijsden-Margraten

Aanmeldprocedure
Aanmelden via mail, dan zal er een telefonische intake volgen en daarna is de aanmelding pas definitief.