Preventie Huisuitzetting

Heb je 1 of meer maanden huurachterstand?

Wij kunnen je ondersteunen.

Neem contact met ons op!

Linda van Liere,
Stephan Janssen
Addie Redmeijer
M 06 - 29 38 56 53 
E addie.redmeijer@trajekt.nl

Wij bellen of mailen je altijd terug!

 

Elisabeth Strouven
Het project Preventie Huisuitzetting wordt mede mogelijk gemaakt door het Elisabeth Strouven Fonds.

 

 • Heb je een vraag of opmerking?

 • Inzet interventieteam met gezinscoaches als wapen tegen huisuitzettingen gezinnen.

  Door het in een vroeg stadium inzetten van een gezinscoach wil Trajekt voorkomen dat gezinnen met jonge kinderen op straat worden gezet. In de gemeente Maastricht is in augustus een proef van start gegaan. Met goede resultaten. 

  Jaarlijks worden er in Nederland enkele duizenden gezinnen door woningcorporaties uit hun woning gezet. Een huisuitzetting heeft ingrijpende gevolgen, niet alleen voor de betreffende gezinnen, maar ook voor de samenleving. De materiële en maatschappelijke schade kan oplopen tot wel € 100.000,-. Voldoende redenen om huisuitzettingen waar mogelijk te voorkomen. 

  Persoonlijk begeleidingstraject
  Het inschakelen van de gezinscoach vindt plaats zodra er signalen zijn van huurachterstand. De coach legt persoonlijk contact en bouwt een vertrouwensband op met het betreffende gezin. Daarna wordt samen gekeken naar mogelijkheden om de huisuitzetting te voorkomen. Een persoonlijk begeleidingstraject van vier maanden moet het gezin uit de gevarenzone halen. Dat kan gebeuren door het inzetten van bewindvoering met daarnaast begeleiding van maatschappelijk werk.Het onderhouden van korte lijnen en het zoeken naar onconventionele oplossingen is één van de succesfactoren van deze werkwijze.

  Trajekt voert dit project uit in samenwerking met de gemeente Maastricht, woningcorporaties, maar ook met andere betrokken netwerkpartners, zoals de Kredietbank Limburg, Batta Bewindvoering, Vangnet OGGZ, Team Jeugd en het Veiligheidshuis.

  Meer informatie over project Preventie Huisuitzettingen: Addie RedmeijerLinda van Liere, Stephan Janssen

 • In de media

  Maastrichtse aanpak leidt tot drastische daling van aantal huisuitzettingen
  Een Maastrichtse aanpak om huisuitzettingen met inzet van speciale interventieteams te voorkomen, heeft vorig jaar tot een significante daling van uitzettingen in de stad gezorgd. De aanpak trekt ook landelijke aandacht. „Dit is eindelijk een aanpak die werkt”, zegt Ruud van den Heuvel van Woonpunt. Lees meer

  En wat is precies het probleem?
  Ik ken twee Addies. Ze zijn allebei steengoed. Dat is te zien bij M., een man van achter in de zestig. Onlangs ging hij naar de dokter en zei: ‘Krant lezen gaat niet zo goed.’ Als dit een casusbespreking in een webinar was, dan volgde nu een poll met de vraag: Stel, u bent zijn huisarts, wat zou u doen? Lees meer

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten