Pré Tienerclub Mariaberg

Speciale zomerprogramma's op verschillende dagen

De pré tienerclub is er voor alle pré tieners van Mariaberg en omstreken.
Elke week staan Roy, Nancy, Royke, Presley, Michael en Gina voor je klaar met leuke en recreatieve programma's. Maar ook staan we stil bij belangrijke thema's die belangrijk zijn in het leven van jonge tieners. Elke dinsdag is het weer een feestje! In deze corona-periode zijn er ook activiteiten op andere dagen. Doe je mee? Meld je aan!

 • Heb je een vraag of opmerking?

  Kijk ook eens op Facebook: Gina Mingels Trajekt Mariaberg

 • Agenda

  Geen agenda items gevonden.
  Alles bekijken
 • Buurtcentrum Mariaberg

  Anjelierenstraat 35
  6214 SW Maastricht
  T 043 - 763 00 40

 • We gaan weer beginnen!

  Na een lange periode van onzekerheid rondom het Coronavirus, zijn we een aantal weken geleden weer langzaam begonnen met het organiseren van activiteiten, uiteraard binnen de maatregelen. De activiteiten zijn/ waren anders dan gebruikelijk, maar dat mocht de pret voor de jeugd en het team van jeugdwerk Mariaberg niet drukken.

  Sinds een aantal dagen zijn er meer versoepelingen qua maatregelen gekomen vanuit het RIVM, dit betekend dat we nog meer kunnen in deze zomervakantie!

  De activiteiten die we deze zomervakantie gaan organiseren zullen nog steeds zoveel mogelijk buiten gaan plaatsvinden, maar we hebben nu ook weer de mogelijkheid om bij slecht weer naar binnen uit te wijken. Dat is erg fijn, want vanaf nu hoeven we geen activiteiten meer af te lassen. Mocht het slecht weer zijn tijdens één van de geplande activiteiten, dan zullen we zorgen voor een alternatief programma.

  De pré-tienerclub en de woensdagmiddagclub blijven geopend deze zomervakantie… Ook de tienersoos gaat deze vakantie op vrijdagavond open!

  Kijk in de brief die we jullie toesturen voor alle informatie over de activiteiten. LET OP, AANMELDEN VOOR ALLE ACTIVITEITEN BLIJFT VERPLICHT! Geen brief ontvangen? Laat het ons weten!

  Bij alle activiteiten zullen ook nu nog de nodige aanpassingen zijn, binnen de maatregelen van het RIVM.  We gaan deze zomer bijvoorbeeld helaas niet op zomerkamp en ook niet met een bus uitstapjes doen.

  We hebben ons best gedaan om jullie toch een leuk programma aan te bieden. Samen proberen we ook deze zomervakantie er weer iets moois van te maken!

  Groetjes team jeugdwerk Mariaberg

  Inschrijfformulier = verplicht!

  Heb je dit nog niet ingeleverd? Dan hebben wij voor diegene die dit nog niet gedaan hebben, nog een extra formulier bij de flyer bijgevoegd. Deze ontvangt iedereen thuis per post. Zorg dan dat je dit formulier bij aanvang van de eerste clubbijeenkomst ingevuld en ondertekend bij je hebt, anders kun je NIET deelnemen aan de activiteit. Niet ontvangen? Laat het ons weten.  

  Heb je dit wel al een keer ingeleverd tijdens één van de activiteiten? Dan hoef je onderstaande tekst NIET te lezen…

   Wij verzoeken alle ouders/ verzorgers/ kinderen om éénmalig het inschrijfformulier in te vullen dat als bijlage is toegevoegd bij dit boekje. Op deze manier hebben wij de juiste gegevens van uw kind bij de hand en kunnen we tevens de gegevens van uw kind checken op volledigheid. Enkele adressen en telefoonnummers kloppen niet meer, waardoor wij ons bestand willen updaten. Door het formulier in te vullen geeft u ook toestemming voor het maken van foto’s die wij zullen gebruiken op onze pagina’s van de website en sociale media. Het is verplicht het formulier in te vullen en in te leveren. Niet ontvangen? Laat het ons weten!

  Corona spelregels:

  Wij proberen de maatregelen en regels van het RIVM en Trajekt zo goed mogelijk na te leven…
  Zoals u weet is toiletgebruik niet toegestaan. Aangezien de toiletten in onze ruimte alleen voor jeugdwerk Mariaberg zijn, is dit bij ons wél mogelijk, maar alleen als de jeugd hoge nood heeft. Deze toiletten worden na iedere bijeenkomst weer opnieuw gedesinfecteerd. Toch willen wij u vragen om uw kind(eren) vooraf nog thuis naar het toilet te laten gaan. Graag ook thuis voor- en na afloop van de club de handen wassen. De kinderen wassen tijdens de activiteit hun handen met handgel en/ of desinfectie- doekjes. Tijdens de activiteit krijgen de kinderen drinken uit een kartonnen bekertje, wat vervolgens na gebruik meteen weg gegooid wordt.

  Jeugdwerk Mariaberg online:
  Op de Facebook van Gina Mingels Trajekt Mariaberg of op youtube zijn leuke video’s te bekijken van jeugdwerk Mariaberg.  Er zijn 2 verschillende items:

  “Groeten uit Mariaberg”

  Om de jongens en meiden en andere buurtbewoners in deze moeilijke tijd wat op te vrolijken, maakt jeugdwerk Mariaberg korte afleveringen met “groeten uit Mariaberg”.  In elke aflevering staat een vrijwilliger van jeugdwerk Mariaberg centraal en krijgen we een kort kijkje in zijn/ haar leven in tijden van Corona.

  “een kijkje achter de schermen bij de vrienden van jeugdwerk Mariaberg”

  Deze “mini- documentaires” worden gemaakt om een kijkje te nemen achter de schermen bij de vrienden/ samenwerkingspartners van jeugdwerk Mariaberg.

  Beide items zijn nog niet klaar… met enige regelmaat worden er nieuwe afleveringen/ video’s gemaakt, deze worden dan geplaatst op Facebook en Youtube. Dus blijf dit volgen!

  Wandelingetje met…

  In de afgelopen Corona- periode is Gina begonnen met korte wandelingetjes door de wijk met de vaste bezoekers van de pré- tienerclub. Elke keer wordt er apart een wandelingetje gemaakt met een tiener. Dit duurt ongeveer 3 kwartier. Deze reeks is nog niet helemaal af. In de komende tijd gaan we hiermee door. Op deze manier kunnen we (op afstand) toch even bijkletsen op een rustige manier bijpraten.

  Gina zal t.z.t. contact opnemen om een afspraak in te plannen met de tiener, mits deze hier behoefte aan heeft. Wordt vervolgd…

 • Skate- lessen in de wijk

  Skate- lessen in de wijk

  Een aantal zondagen heeft collega Mick Wiertz skate- lessen gegeven op het Volksplein. Het was een groot succes!

  Tijdens deze zomervakantie zijn er GEEN skate- lessen… Na deze zomervakantie zullen er zeker weer nieuwe skate- lessen gaan plaatsvinden!

  Mick is een fanatiek skateboarder en skateboard- instructeur. Wij willen jeugd in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar de mogelijkheid bieden om te leren skaten.

  Wil je na de zomervakantie mee doen?

  Neem dan contact op met Mick Wiertz: mick.wiertz@trajekt.nl    06- 109 587 92

  Je kunt ook om meer informatie vragen bij Gina tijdens één van de activiteiten.

 • Aanmelden verplicht!

  Wil je mee doen aan (één van de of alle) onderstaande activiteiten? Meld je dan snel aan, want aanmelden is voorlopig VERPLICHT! Ben je niet aangemeld? Dan kun je niet deelnemen aan de activiteit(en).

  Aanmelden kan via Gina, 06- 81 46 60 13

 • Spelregels bij Trajekt rondom Corona

  Algemene spelregels Corona voor iedereen die deelneemt aan de activiteiten georganiseerd door Trajekt

  • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;

  • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft of positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19);

  • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van de volwassen begeleiding (vanaf 18 jaar);

  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes en vermijd aanraken gezicht. Schud geen handen;

  • Ga voordat je naar de activiteit vertrekt thuis naar het toilet en was je handen min. 20 sec. met water en zeep;

  • Schrijf je in en kom niet eerder dan 10 minuten voor de activiteit naar de locatie en ga direct daarna naar huis.

  Spelregels voor jeugd (tot 18 jaar) in Maastricht en Heuvelland bij deelname aan Trajekt jeugdactiviteiten

  • Kinderen, tieners en jongeren (tot 18 jaar) dienen zich van tevoren op te geven voor de activiteit. Bij de jeugdopbouwwerker in de wijk. Inschrijfformulier met NAW-gegevens, geboortedatum en telefoonnummer bereikbare ouder/verzorger tijdens de activiteit. Zonder ingevuld inschrijfformulier en gegevens kan de jeugdige niet deelnemen;

  • Minimaal is de jeugdopbouwwerker van Trajekt + een Corona Coördinator aanwezig bij de activiteit. Verder houden we ons aan de norm 1 volwassene, vanaf 18 jaar, op 6 deelnemers + 1 extra. Bijvoorbeeld 23 deelnemers betekent (4 + 1) 5 begeleidende volwassenen;

  • Er wordt maatwerk geleverd rondom groepsgrootte. Dit is afhankelijk van situatie van het jeugdwerk in betreffende wijk, onder verantwoording van de Trajekt werker;

  • Begeleiders van de Trajekt activiteiten zijn duidelijk zichtbaar middels hesjes. Aanwijzingen gegeven door de begeleiders van Trajekt worden te allen tijde opgevolgd;

  • Ouder(s)/ verzorger(s) brengen en halen de kinderen naar de locatie van de activiteit. Zij blijven niet bij de activiteit, maar zijn wel telefonisch bereikbaar tijdens de activiteit voor calamiteiten.
   

  Algemene spelregels Corona Trajekt - Regels Jeugd

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten