'NoCredit, GameOver!'

Leerlingen gamen om schulden te voorkomen

In dit filmpje hoor en zie je wat we doen.

In deze flyer kun je lezen wat we doen.

 

 • Heb je een vraag of opmerking?

 • Bekijk ons op facebook

  De Facebook pagina van NoCredit-Game over

 • Stadsspel 'NoCredit, GameOver!'

  ‘NoCredit, GameOver!’ is een preventief stadsspel dat jongeren in beweging brengt rond een sociaal relevant thema, namelijk “schulden”.

  Aan de hand van digitale media dient de jongere zich een weg te banen door de stad in een poging de schulden van zijn personage af te lossen. Hierbij dient hij zelf verschillende organisaties (Werkplein Maastricht, Podium 24, Juridisch Loket, Tempo-Team uitzendbureau, Kredietbank Limburg enz.) aan te spreken en praktische oplossingen te zoeken. Interviews, foto’s en documenten dienen aan te tonen dat de jongere niet alleen zijn weg vindt in de wereld van de media, maar vooral in de soms keiharde realiteit.

  Tijdens hun tocht door de stad zijn het de jongeren zelf die de beslissingen nemen. Een nabespreking zorgt ervoor dat we hun gedrag en beslissingen kunnen evalueren. Dit brengt een belangrijke dialoog op gang, die tevens een eerste aanzet vormt/ geeft naar meer zelfstandigheid en weerbaarheid.

  Via ‘LearningLabs’ zijn de jongeren betrokken bij de ontwikkeling van het spel en de thema’s die worden aangesneden. Daarnaast hebben ze bepaald in de ‘GameLabs’ hoe het spel er moet uitzien en hoe het best wordt gespeeld. Op die manier kunnen we een spel aanbieden dat nauw bij hun eigen leefwereld en voorkeuren aansluit.

  EW32 heeft dit stadsspel ontwikkeld en het spel levert een unieke, socialiserende ervaring op maat van de jongere, in een taal die zich nu meer en meer opdringt, namelijk die van de moderne media en mobiele tools.

  Voor wie?

  Alle jongeren tussen 16 en 19 jaar.

  Informatie

  Mocht u na het lezen van de informatie geïnteresseerd zijn geraakt om het Stadsspel "NoCredit, GameOver"  ook op uw school in Maastricht te spelen. Kunt u contact opnemen met de spelleider Sandra Smeitink: Sandra.smeitink@trajekt.nl.