Jongeren Sportcoaches Maastricht:

Ook in de zomervakantie

Benut je (sport)talenten en zet ze in voor de buurt!

De sportcoaches organiseren sport- en spelactiviteiten in diverse wijken van Maastricht. Dit kunnen wekelijkse activiteiten zijn vanuit gymzalen en sporthallen, pleintjes in buurten, sportkooien, op locatie, bij verenigingen, sportclubs, scholen, buurtfeesten als rommelmarkten, braderies en meer. 
Meer info hieronder!

 • Heb je een vraag of opmerking?

 • Bekijk ons op facebook

 • Meer uitleg over het project Sportcoaches

  De sportcoaches organiseren sport- en spelactiviteiten in diverse wijken van Maastricht. Dit kunnen wekelijkse activiteiten zijn vanuit gymzalen en sporthallen, pleintjes in buurten, sportkooien, op locatie, bij verenigingen, sportclubs, scholen, buurtfeesten als rommelmarkten, braderies en meer. Daarnaast willen zij met regelmaat stedelijke activiteiten organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. Ook wordt er een verbinding gezocht om de samenwerking aan te gaan met verengingen als voetbalclubs en andere (sport)verengingen. De activiteiten die de sportcoaches gaan organiseren zijn toegankelijk voor een breed scala aan bewoners van Maastricht (en omstreken). Denk daarbij aan activiteiten voor kinderen, tieners, jongeren, volwassenen, ouderen, maar ook aan activiteiten waarbij de diverse leeftijdscategorieën gecombineerd worden in jong-oud projecten. Tevens zullen er ook speciale activiteiten georganiseerd kunnen worden voor de senioren, kortom 'Zoveel mogelijk mensen doen mee!'

  Voorlopers van deze methodiek zijn o.a. NJR topics, het filmproject Oonder Drök en Buurttheater Mariaberg. Allen hebben vergelijkbare doelstellingen maar maken gebruik van een ander middel. Denk aan organiseren van activiteiten in de buurt om op die manier de dialoog aan te gaan tussen jong en oud. Oonder Drök zet film maken als middel in om o.a maatschappelijke thema’s onder jongeren in beeld te brengen en bespreekbaar te maken. Buurttheater Mariaberg zet theater in als middel om o.a. persoonlijk documentair theater te maken. Theater met aan maatschappelijke lading en verhalen van mensen zelf. De Jongeren Sportcoaches Maastricht zetten in deze sport in als middel. Kortom, mooie succesvolle initiatieven op het gebied van jongerenparticipatie in een nieuwe methodiek.

 • Sportcoaches bij de Open Dag van MVV!!

  Open Dag MVV

  MVV Maastricht trapt seizoen af met Werming-up 2017, zaterdag 12 augustus a.s.

  Ook het project Sportcoaches Maastricht is een samenwerkingspartner!

  In samenwerking met diverse supportersgroeperingen organiseert MVV Maastricht op zaterdag 12 augustus aanstaande de officiële aftrap van het seizoen: De Werming-up 2017. Supporters en club sloegen enkele seizoenen geleden de handen ineen om de traditionele seizoensaftrap nieuw leven in te blazen. Ook richting het nieuwe seizoen is die samenwerking gecontinueerd en versterkt.

  Van 13.00 tot 20.00 uur vinden er tijdens dit ‘sezoensopeningstreffe’ in Stadion de Geusselt allerlei activiteiten plaats. Voor jong en oud zijn er leuke dingen te beleven. Maak kennis met je nieuwe ‘helden’, of neem deel aan één van de attracties. Uiteraard wordt de nieuwe nieuwe MVV-selectie gepresenteerd.

  Na het succes van afgelopen jaar, zal MVV Maastricht ook deze editie haar afsluitende oefenpartij van de voorbereiding tijdens de Werming-up afwerken (17.00 uur). E.e.a. wordt omlijst door optredens van diverse artiesten. Ook de innerlijke mens zal prima aan zijn/haar trekken komen. De toegang tot de Werming-up 2017 is geheel gratis.

  Het programma:

  - 13.00 uur Start Werming-up 2017 -> Inloop spellen, stands, seizoenkaarten afhalen, loterij
  - 14.45 uur Start spelerspresentatie
  - 15.30 uur Voetbalforum
  - 16.15 uur Start warming-up spelers
  - 16.55 uur Line-up
  - 17.00 uur Oefenwedstrijd MVV Maastricht - Achilles'29
  - 18.45 uur Einde wedstrijd
  - 18.50 uur Start handtekeningen jagen & foto’s
  - 20.00 uur Einde Werming-up 2017

  De gehele dag wordt omlijst met lekkere muziek en regionale artiesten. Uiteraard is drank en eten verkrijgbaar bij de cateringpunten van Veer Zien MVV, de Foodtrucks en in de MVV Businessclub. Grijp tevens je kans om de nieuwe MVV-merchandise, zoals het nieuwe thuis- of uitshirt aan te schaffen!