Jongeren Sportcoaches Maastricht:

Meer dan alléén sporten

Benut je (sport)talenten en zet ze in voor de buurt!

De Sportcoaches organiseren sport- en spelactiviteiten in diverse wijken van Maastricht. Dit kunnen wekelijkse activiteiten zijn vanuit gymzalen en sporthallen, pleintjes in buurten, sportkooien, op locatie, bij verenigingen, sportclubs, scholen, buurtfeesten als rommelmarkten, braderies en meer.  In Malberg wordt er samengewerkt met de clubs Minifiek en Maxifiek.  In Wittevrouwenveld wordt er nauw samengewerkt met jeugdclub de Happy Kids. Deze programma's zijn terug te vinden op www.happykidsclub.nl

Meer info hieronder!

 • Bekijk ons op facebook

  Je kunt ons ook vinden op facebook. Ga na naar:

 • Over ons

  Jongeren Sportcoaches Maastricht: 'Meer dan alléén sporten!'

  De sportcoaches organiseren sport- en spelactiviteiten in diverse wijken van Maastricht. Dit kunnen wekelijkse activiteiten zijn vanuit gymzalen en sporthallen, pleintjes in buurten, sportkooien, op locatie, bij verenigingen, sportclubs, scholen, buurtfeesten als rommelmarkten, braderies en meer. Daarnaast willen zij met regelmaat stedelijke activiteiten organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. Ook wordt er een verbinding gezocht om de samenwerking aan te gaan met verengingen als voetbalclubs en andere (sport)verengingen. De activiteiten die de sportcoaches gaan organiseren zijn toegankelijk voor een breed scala aan bewoners van Maastricht (en omstreken). Denk daarbij aan activiteiten voor kinderen, tieners, jongeren, volwassenen, ouderen, maar ook aan activiteiten waarbij de diverse leeftijdscategorieën gecombineerd worden in jong-oud projecten. Tevens zullen er ook speciale activiteiten georganiseerd kunnen worden voor de senioren, kortom 'Zoveel mogelijk mensen doen mee!'

  Voorlopers van deze methodiek zijn o.a. NJR topics, het filmproject Oonder Drök en Buurttheater Mariaberg. Allen hebben vergelijkbare doelstellingen maar maken gebruik van een ander middel. Denk aan organiseren van activiteiten in de buurt om op die manier de dialoog aan te gaan tussen jong en oud. Oonder Drök zet film maken als middel in om o.a maatschappelijke thema’s onder jongeren in beeld te brengen en bespreekbaar te maken. Buurttheater Mariaberg zet theater in als middel om o.a. persoonlijk documentair theater te maken. Theater met aan maatschappelijke lading en verhalen van mensen zelf. De Jongeren Sportcoaches Maastricht zetten in deze sport in als middel. Kortom, mooie succesvolle initiatieven op het gebied van jongerenparticipatie in een nieuwe methodiek.

 • * Nieuw * Smileys * Beloningen *

  * Nieuw * Smileys * Beloningen *

  In het komende seizoen werken we met een nieuw beloningssysteem in alle clubs van het Jeugdwerk Trajekt in Malberg en Wittevrouwenveld. Voorheen werden er wel eens kortingen gegeven bij extra activiteiten omdat kinderen mee gingen flyeren, collecteren, de flessen mee inzamelden of omdat ze aanwezig waren bij bijvoorbeeld een thema-avond, of andere belangrijke momenten. Dit soort activiteiten en acties willen wij blijven belonen en dat gaan we voortaan doen met het uitdelen van SMILEY'S. Dit zijn munten met een waarde van 20 cent. Deze smiley's kun je verdienen en daarmee krijg je kortingen. Hoe meer smiley's je verdiend des te meer voordeel heb je in het jeugdwerk.

  Je kunt de smiley's gebruiken voor het betalen van de entree bij de wekelijkse clubs, zoals zaalsport, de tienersoos, club Minifiek en club Maxifiek. Op dinsdag kun je er ook snoep, chips of een blikje frisdrank van kopen bij de tienersoos of bijvoorbeeld tijdens een disco en andere activiteiten. Je kunt de smiley's opsparen zoveel als je wilt. Let op: ze zijn niet voor geld inwisselbaar en ze zijn maar 1 jaar geldig. Tot 1 september 2020. Daarna starten we weer met nieuwe Smiley's.

 • Sportcoach worden?

  Wil je weten of je geschikt bent om sportcoach te worden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We plannen dan een intakegesprek waarin we je een aantal profielen voorleggen. Past één deze profielen bij jou dan maken we vervolgafspraken met je en wie weet ben jij een nieuw teamlid van de sportcoaches in de wijken Malberg of Wittevrouwenveld.  

 • Heb je een vraag of opmerking?

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten