Jo Havenith

Trajekt Art Kunst terug in de buurt

​​​​​​​Op diverse kantoren van Trajekt hangen sinds jaar en dag schilderijen van Jo Havenith. Trajekt, trots op deze kunstwerken, heeft als maatschappelijke organisatie door middel van Trajekt Art een manier gevonden om deze doeken aan iedereen te kunnen tonen: een expositie van de schilderijen van Havenith.

De tentoonstelling van enkele grote werken aangevuld met recentere fresco’s van Havenith wordt gecombineerd met creatieve uitingen van de buurt. Zo wordt de expositie een inspiratiebron en kan ze aansluiten bij al bestaande initiatieven in de buurt op het gebied van kunst, zoals o.a. schilder- en fotoclubs, maar ook bij kinderclubs, sociale restaurants en andere netwerkpartners. 

Het is een ‘reizende” tentoonstelling die dit najaar in Maastricht noordoost te zien zal zijn.

Limburgse taferelen en landschappen

Jo Havenith is vooral bekend vanwege zijn schilderijen en schetsen van typisch Limburgse landschappen en taferelen. Hij is een van de bekendste kunstenaars van onze provincie. 

De expositie van de werken van Havenith vindt plaats op een bijzondere locatie namelijk de Onze Lieve Vrouw van Lourdes kerk in het Wittevrouwenveld van 30 september tot 4 november.

Tijdens de opening, op uitnodiging, op zondagmiddag 15.00 tot 16.00 uur, zal de kunstenaar zelf in de kerk aanwezig en zijn werk met een lezing inleiden. Tijdens de openingsuren zal in de sacristie de film ”Fresco” van Henk Kroese over het werk van Jo Havenith vertoond worden.

De kerk staat open voor publiek aansluitend voor of na gebeurtenissen in de kerk. Groepen van minimaal 5 personen die de tentoonstelling buiten openingsuren willen bezoeken zijn welkom. Bel voor een afspraak met pastoor Mattie Jeukens (pastorie) T 043 – 363 43 48.

Opening, op uitnodiging, zondag 30 september van 15.00 uur tot en met 16.00 uur met een inleiding door de schilder Jo Havenith en directeur - bestuurder ai. van Trajekt Guido van den Boorn.
 
De tentoonstelling loopt van zondag 30 september tot en met zondag 4 november:

  • Elke woensdagavond van 18.00 tot en met 20.00 uur ivm de avondmis om 19.00 uur
  • Elke zaterdagavond van 18.00 tot en met 20.00 uur
  • Elke zondagmorgen van 10.00 tot en met 14.00 uur

Uitzonderingen
Woensdag 3 oktober van 18.00 tot en met 21.00 uur tevens is dan de viering van de Transitus, waarin het sterven van Franciscus herdacht wordt. Deze viering begint om 19.00 uur en daarna drinken we samen koffie en blijft de kerk open tot 21.00 uur
 
Donderdag 4 oktober is het feest van Franciscus en is er in de  kerk om 10.30 een huwelijksjubileum, de kerk is dan open van 10.00 tot en met 13.00 uur.
 
Zondagmiddag 28 oktober
15.00u Fresco-lezing door Jo Havenith, Sacristie. Aansluitend film 'Fresco' van 
Henk Kroese. 

Vrijdag 2 november is Allerzielen en zal de kerk open zijn van 18.00 tot en met 20.00 uur. Dit is een heel drukke viering met aansluitend de lichtprocessie naar het kerkhof.

Zondag 4 november is de laatste dag en sluiting van de tentoonstelling om 14.00 uur.

Groepen van minimaal 5 personen die de tentoonstelling buiten openingsuren willen bezoeken zijn welkom. Bel voor een afspraak met pastoor Mattie Jeukens (pastorie) T 043 – 363 43 48.

Jo Havenith