Gezelligheid in 't Hoes va Keer

De huiskamer van Cadier en Keer

In Cadier en Keer zijn er twee verschillende groepen die de huiskamer bezoeken. Op maandag en woensdag kun je een kijkje nemen tussen 13:30 - 16:00 uur. De huiskamer is te vinden in de basisschool de Keerkring aan de Groenstraat 17.

Twee keer per week op de maandag- en woensdagmiddag, zorgt een team van enthousiaste vrijwilligers voor een leuke huiskameractiviteit in Cadier en Keer. Het vrijwilligers-team dat inmiddels uit 12 personen bestaat is al geruime tijd actief voor de mensen uit de buurt.

Er wordt veel gelachen en met elkaar gepraat, er is ruimte voor spellen en diverse activiteiten. Denk hierbij aan borduren, schilderen, bloemschikken etc.

Het team van vrijwilligers is aangesloten bij de Vrijwillige Hulpdiensten Eijsden-Margraten. Deze overkoepelende stichting zorgt ervoor dat de randvoorwaarden voor de vrijwilligers goed geregeld zijn. Daarnaast zorgt de VHD voor regelmatige training en studie voor de vrijwilligers zodat ze attent zijn op het signaleren van vragen en mogelijke problemen bij de gasten.
De huiskamers zijn bedoeld voor mensen die nog zelfstandig wonen en geen indicatie hebben voor dagopvang in een zorgcentrum, maar die wel behoefte hebben aan gezelschap.

Eijsden-Margraten heeft op dit moment zes huiskamerprojecten en daar komen dit jaar nog vier bij. In totaal zetten meer dan 100 vrijwilligers zich een paar keer per week in om eenzame of kwetsbare dorpsgenoten een gezellige middag te bezorgen.

Wil je een keertje komen kijken of heb je een vraag over de huiskamer, neem dan contact op met Annelies Weijers die verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van de huiskamer.

annelieshermsen@ziggo.nl

 

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten