Filmproject Oonder Drök

Film voor en door jongeren

Iets dat ooit begon als een klein project, groeide snel uit tot de organisatie die we nu zijn!

In 2013 zijn we begonnen met het bedenken van een film met een maatschappelijke boodschap. Destijds bestonden we uit een regiegroepje van vier personen. Het project werd steeds groter en ons team werd met nieuwe acteurs aangevuld. Deze acteurs zijn te zien in onze (eerste) film Oonder Drök.

Na een succesvolle première en ontvangst van onze film smaakte het al snel naar meer. Onze regiegroep werd versterkt met een aantal acteurs boven de 16 jaar. Al snel volgde in 2016 de film Oonder Drök 2, in 2017 een korte Sinterklaasfilm voor jonge kinderen  en de film "Aon de Groond GenaG€LD" in 2018.  Op dit moment zijn we bezig met de uitwerking van een nieuwe film over pesten die op 10 en 11 mei 2019 zal verschijnen in de vorm van twee presentaties in de buurthuizen van de wijken Wittevrouwenveld en Malberg.

We zijn niet alleen bezig met het maken van een film, maar ook met teambuilding binnen het team en het bewust maken van Maastrichtse inwoners van dit maatschappelijk thema. Dit laatste doen we door presentaties te geven op verschillende locaties en het organiseren van discussieavonden. In 2014 en 2016 bezochten vele scholen Cinema Lumiere om de film te bekijken. Presentaties werden gehouden in wijken als Malberg, Caberg & Wittevrouwenveld, diverse basisscholen in Maastricht en zelfs in Eijsden en Margraten. Ook het Jongerenwerk in andere steden van het land zijn bekend met onze film.   In de zomer van dit jaar presenteren wij op verschillende plekken in de stad de zogeheten “escapebus”.  

Het project "Oonder Drök" wordt ondersteund door twee jongerenwerkers van de welzijnsorganisatie Trajekt. Ons kantoor is gevestigd in het Centre Manjefiek Malberg, Malbergsingel 70 of in het Trefcentrum Wittevrouwenveld, Edisonstraat 4. Vraag naar Sjef Zwackhalen of Roy Hulst.  

 

 • Stop Haw Op!

  Met veel trotst presenteert filmgroep Oonder Drök de nieuwe film (short):  Stop, haw op!

  Een film over pestgedrag, waarmee we het onderwerp pesten onder de aandacht willen brengen. Een film gemaakt door en met tieners uit de wijken Noord-West en Noord-Oost onder begeleiding van de regiegroep bestaande uit 5 jongeren.

  Bezoek gratis onze voorstellingen in de buurt op vrijdag 10 mei en zaterdag 11 mei.

  We hopen je te mogen begroeten, zodat we met z'n allen tegen pesterijen STOP, HAW OP! kunnen zeggen.

  Voorstellingen:
  Vrijdag 10 mei om 19u in het Trefcentrum Wittevrouwenveld, Edisontraat 4.
  Zaterdag 11 mei om 18u in het Centre Manjefiek Malberg, Malbergsingel 70.
  Entree: Vrij

 • Agenda

  Geen agenda items gevonden.
  Alles bekijken
 • Heb je een vraag of opmerking?

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten