Filmproject Oonder Drök

Film voor en door jongeren!

Iets dat ooit begon als een klein project, groeide snel uit tot de organisatie die we nu zijn!

Binnen het filmproject zijn we niet alleen bezig met het maken van een film, maar ook met teambuilding binnen de groep om jongeren en buurtbewoners bewust te maken van/met allerlei maatschappelijk thema's. Dit laatste doen we door presentaties te geven op verschillende locaties en het organiseren van discussieavonden. In 2016 bezochten vele scholen Cinema Lumiére om de film te bekijken. Binnenkort is deel 2 verkrijgbaar op DVD.

 

 • Bekijk ons op facebook

 • Heb je een vraag of opmerking?

 • Meer informatie:

  In 2013 zijn we begonnen met het bedenken van een film met een maatschappelijke boodschap. Destijds bestonden we uit een regiegroepje van vier personen. Het project werd steeds groter en ons team werd met nieuwe acteurs aangevuld. Deze acteurs zijn te zien in onze (eerste) film Oonder Drök. (zie YouTube om de film in 3 delen te bekijken)

  Na een succesvolle première en ontvangst van onze film smaakte het al snel naar meer. Onze regiegroep werd versterkt met een aantal acteurs boven de 16 jaar. Met deze groep gingen wij een nieuw avontuur aan (Oonder Drök 2).
  In 2016 werd er ook een film gemaakt voor jonge kinderen rondom het Sinterklaasfeest. Voor 2017 staat een film op de planning met als thema "armoede".

  We zijn niet alleen bezig met het maken van een film, maar ook met teambuilding binnen het team en het bewust maken van Maastrichtse inwoners van dit maatschappelijk thema. Dit laatste doen we door presentaties te geven op verschillende locaties en het organiseren van discussieavonden. In 2014 bezochten vele scholen Cinema Lumiere om de film te bekijken. Presentaties werden gehouden in o.a. de Wiemerink te Caberg, Trefcentrum Wittevrouwenveld, diverse basisscholen in Maastricht, Eijsden en Margraten en in La Bellettsa te Heugemerveld. Zelfs het Jongerenwerk in andere steden van het land zijn bekend met onze film.