Droommoeders

Dromen over een goede toekomst voor je kind

Samen gaan we voor dat hogere doel: het leven van jonge moeders en hun kinderen meer kleur en betekenis geven!

De doelstelling van het initiatief "Droommoeders" luidt als volgt;

‘20 jonge, alleenstaande moeders tot 27 jaar, in Maastricht, die geen opleiding hebben afgemaakt en geen werk hebben kiezen ervoor hun talenten te ontplooien. De behoeften van de moeders en hun kinderen zijn beter op elkaar afgestemd, waardoor de moeders beter in staat om de zelfzorg en de opvoeding van de kinderen vorm te geven en de kinderen toegerust zijn om op te groeien tot gelukkige en zelfstandige volwassenen. Samen gaan we voor dat hogere doel: het leven van jonge moeders en hun kinderen meer kleur en betekenis geven.’

De Droomfabriek is een initiatief van het Elisabeth Strouven Fonds en zal worden uitgevoerd door een uniek samenwerkingsverband tussen de Kredietbank Limburg, MIK Kinderopvang, Trajekt en Bureau Jeugdzorg Limburg.

Zie ook de pagina op Speciale Projecten. Klik hier.

 • In oktober start een nieuwe groep Droommoeders

  Goed nieuws! In oktober van dit jaar gaat het programma Droommoeders weer van start met een nieuwe groep moeders!

  Een korte opfrisser:

  Bijna twee jaar geleden is het programma Droommoeders gestart met een eerste groep moeders. Droommoeders is een uniek samenwerkingsverband tussen Trajekt, Bureau Jeugdzorg, Kredietbank en MIK-kinderopvang. Daarnaast wordt nauw samengewerkt  met de gemeente Maastricht waarbij onderling gezocht wordt naar het creëren van nieuwe slagvaardige kansen.

  Het programma heeft tot doelstelling om jonge, alleenstaande moeders tot 26 jaar te ondersteunen. De moeders hebben geen werk en geen opleiding afgemaakt. Door te kiezen voor dit traject worden zij gemotiveerd om hun levenssituatie en die van hun kinderen structureel te verbeteren.

  Graag willen we van uw netwerk gebruik maken bij het zoeken naar jonge moeders die bereid zijn om flink te investeren in een betere toekomst voor henzelf en vooral ook voor hun kinderen.

  Aan mogelijke kandidaten wordt gevraagd een motivatiebrief te schrijven. Deze moet vóór 27 juni bij ons binnen zijn. 

  Bijgaand de wervingsadvertentie. Mocht u behoefte hebben aan een folder (digitale of papieren versie of allebei) dan kunnen wij deze u doen toekomen. Vanaf begin juli zal onze nieuwe website de lucht in gaan (www.droommoeders.nu) Hier zal nog meer informatie op te vinden zijn als ook enkele verhalen van moeders van de eerste groep.

   Wil je meer weten? Klik dan hier voor de volledige wervingstekst.

 • Heb je een vraag of opmerking?

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten