De Happy Kids:

Vier de zomervakantie in Wittevrouwenveld en Wijckerpoort

Jeugdclub de Happy Kids is al ruim 25 jaar een begrip in het Wittevrouwenveld en Wijckerpoort. In de zomervakantie zijn er programma's voor alle jeugd vanaf 4 t/m 15 jaar, Je hoeft in de vakantie geen lid te zijn. Aanmelden is wel verplicht. Buiten de vakantie werken wij met een ledenbestand. Onze leden komen uit vrijwel heel Maastricht. Bekijk onze website voor meer informatie.

In de schoolvakantie is er een aangepast programma voor alle jeugd vanaf 4 t/m 15 jaar. Je hoeft geen lid te zijn. Deze jeugdclub is bestemd voor jeugdigen vanaf 4 jaar en is verdeeld over 4 groepen. De picollo's vanaf 4 jaar, de donderstenen vanaf 6 jaar, middengroep vanaf 9 jaar en de tienergroep vanaf groep 8. Op dit moment is er een ledenstop. Kinderen worden op volgorde van aanmelding aangenomen zodra er een plekje vrij komt. Vanwege het corona-virus worden er aangepaste activiteiten georganiseerd voor alle jeugd en hoef je dus geen lid te zijn. Bekijk onze website via www.happykidsclub.nl

 • Een zomer die anders is dan andere jaren!

  Een zomer die anders is dan andere jaren!
  De corona-crisis zorgt dat dat we een andere aanpak gaan hanteren dan andere jaren. De geplande bustochten en het jaarlijkse kamperen bij de leeuwen zal dit jaar niet plaatsvinden. Toch hebben we niet stil gezeten en zullen we een aantal mooie programma’s aanbieden. Dit alles dankzij de inzet van vrijwilligers die hun vrije tijd opofferen voor alle jeugd.
  Voor alle activiteiten zijn er opgeefdagen. Aanmelden via de website of telefoon is niet mogelijk. Aanmelden kan op vastgestelde dagen in het Jeugdcentrum van Trajekt gelegen aan het Mgr Beelpad aan de zijkant van het Trefcentrum Wittevrouwenveld. Aanmelden is noodzakelijk omdat alles gereserveerd moet worden en een check moet plaatsvinden op de gezondheid van deelnemers. Tevens blijft voor de begeleiding (18+) de 1.5 m regelgeving van kracht en daarom moeten wij kritisch kijken naar de inzet van vrijwilligers bij een geplande activiteit. We hanteren de norm 1 begeleider op 6 kinderen. 

  Inschrijfformulier op de laatste bladzijde van het programmaboekje!
  Wij verzoeken alle ouders/verzorgers/kinderen om eenmalig het inschrijfformulier in te vullen op de laatste bladzijde van het programmaboekje. Op deze manier hebben wij de juiste gegevens van uw kind bij de hand en kunnen wij tevens de gegevens van uw kind checken op volledigheid. Enkele adressen en telefoonnummers kloppen niet meer waardoor wij ons bestand willen updaten. Door het invullen van het formulier geeft u ook toestemming voor het maken van foto’s die wij zullen gebruiken op onze pagina’s van de website en sociale media. De corona-regels blijven van kracht in de gehele zomervakantie. Het is verplicht een formulier in te vullen en in te leveren. Anders mag uw kind niet deelnemen.  Dit formulier kunt u afscheuren en meenemen op één van de eerste Opgeefdagen. Heeft u al een formulier ingeleverd dan is dat niet meer nodig. Uw gegevens zijn dan al verwerkt. Niet inleveren betekend niet meedoen en we zullen deze regels streng naleven.  Formulieren zijn ook verkrijgbaar tijdens de opgeef- en betaaldagen. Geen boekje ontvangen? Laat het ons weten!  

 • Opgeef & Betaaldagen

  Opgeef & Betaaldagen
  Voor alle activiteiten moet de jeugd zich van te voren aanmelden. Dat kan alleen “live” tijdens de opgeef en betaaldagen op donderdagavond vanaf 18.00u – 20.00u. De jeugd krijgt de mogelijkheid om zich wekelijks aan te melden of in een keer voor meerdere activiteiten. Het jeugdcentrum is dan geopend voor alle vragen, het aanmelden en de betaling. Er kan op geen enkele andere wijze worden aangemeld. De richtlijnen van het RIVM zorgen ervoor dat wij de regels rondom corona in acht moeten nemen. Graag contant en gepast betalen (we hebben geen wisselgeld).

  We zijn geopend op:
  Donderdag 9 juli vanaf 18.00u – 20u in het Jeugdcentrum
  Donderdag 16 juli vanaf 18u – 20u in het Jeugdcentrum
  Donderdag 23 juli vanaf 18u – 20u in het Jeugdcentrum
  Donderdag 30 juli vanaf 18u – 20u in het Jeugdcentrum
  Donderdag 6 augustus vanaf 18.00u – 20.00u in het Jeugdcentrum
  Donderdag 13 augustus vanaf 18.00u – 20.00u in het Jeugdcentrum

 • Heb je een vraag of opmerking?

  Sjef Zwackhalen
  Trefcentrum Wittevrouwenveld
  Edisonstraat 4
  6224 GA Maastricht

  www.happykidsclub.nl

 • Zomer Voordelen in de zomervakantie 2020

  Smiley’s inleveren:
  Afgelopen seizoen hebben wij vele kinderen en tieners beloond met smiley’s. Deze smiley’s hebben een waarde van 20 cent. Je krijgt korting bij activiteiten door het inleveren van deze smiley’s. Nu de dagtochten en het zomerkamp zijn geannuleerd willen wij jeugd toch de kans geven om deze smiley’s in te leveren. Dat doen we dit jaar op een andere wijze! Je kunt de smiley’s namelijk inleveren bij het jeugdwerk en daarmee kortingen krijgen bij activiteiten in de zomervakantie. De smiley’s  zijn geldig tot en met de zomervakantie.

  Maar er is meer! Smiley’s kunnen ingeleverd worden op de volgende plekken. Onderstaande actie geldt alleen tijdens de 6 schoolvakantieweken. Lees hieronder de werkwijze.

  Space Jump Maastricht:
  Lever je smiley’s in bij Space Jump Maastricht en daarmee ben je goedkoper uit. Misschien heb je wel voldoende smiley’s om helemaal gratis deel te nemen. Lekker een uurtje springen/jumpen.  Let op: reserveren is verplicht. Iedere smiley is 20 cent waard. De entree bedraagt voor Trajekt-Jeugd €10,- i.p.v €10,50 (dat is al een korting van 50 cent). 

  Speeltuin Fort Willem:
  Wil je naar Speeltuin Fort Willem dan kun je op donderdagavond een voucher kopen met je smiley’s tijdens de Opgeef en Betaaldagen. Deze voucher hoef je dan maar in te leveren bij de entree van de Speeltuin.  Een voucher kost 10 smiley’s en is alleen verkrijgbaar op donderdagavond en dus niet bij de speeltuin zelf.  

  Ijsje eten bij On Top (groene loper)
  Ga een lekker ijsje eten bij On Top op het Oranjeplein/Groene Loper (bij het tunneltje). Door het inleveren van de smiley’s krijg je korting op heerlijk ambachtelijk schepijs. Daarna lekker spelen op de KlimRex!

 • Spelregels Corona bij Trajekt

  Algemene spelregels Corona voor iedereen die deelneemt aan de activiteiten georganiseerd door Trajekt

  • Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;

  • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

  • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten heeft of positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19);

  • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van de volwassen begeleiding (vanaf 18 jaar);

  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes en vermijd aanraken gezicht. Schud geen handen;

  • Ga voordat je naar de activiteit vertrekt thuis naar het toilet en was je handen min. 20 sec. met water en zeep;

  • Schrijf je in en kom niet eerder dan 10 minuten voor de activiteit naar de locatie en ga direct daarna naar huis.

  Spelregels voor jeugd (tot 18 jaar) in Maastricht en Heuvelland bij deelname aan Trajekt jeugdactiviteiten

  • Kinderen, tieners en jongeren (tot 18 jaar) dienen zich van tevoren op te geven voor de activiteit. Bij de jeugdopbouwwerker in de wijk. Inschrijfformulier met NAW-gegevens, geboortedatum en telefoonnummer bereikbare ouder/verzorger tijdens de activiteit. Zonder ingevuld inschrijfformulier en gegevens kan de jeugdige niet deelnemen;

  • Minimaal is de jeugdopbouwwerker van Trajekt + een Corona Coördinator aanwezig bij de activiteit. Verder houden we ons aan de norm 1 volwassene, vanaf 18 jaar, op 6 deelnemers + 1 extra. Bijvoorbeeld 23 deelnemers betekent (4 + 1) 5 begeleidende volwassenen;

  • Er wordt maatwerk geleverd rondom groepsgrootte. Dit is afhankelijk van situatie van het jeugdwerk in betreffende wijk, onder verantwoording van de Trajekt werker;

  • Begeleiders van de Trajekt activiteiten zijn duidelijk zichtbaar middels hesjes. Aanwijzingen gegeven door de begeleiders van Trajekt worden te allen tijde opgevolgd;

  • Ouder(s)/ verzorger(s) brengen en halen de kinderen naar de locatie van de activiteit. Zij blijven niet bij de activiteit, maar zijn wel telefonisch bereikbaar tijdens de activiteit voor calamiteiten.
   

  Algemene spelregels Corona Trajekt - Regels Jeugd

 • Meer informatie!

  Jeugdclub de Happy Kids is een ledenclub. We organiseren leuke, actieve, sportieve maar ook veel leerzame activiteiten over bijvoorbeeld thema’s als “leefstijl”, “kinderrechten” of “pesten”. Soms maken we uitstapjes naar bijvoorbeeld een speeltuin, pretpark of gaan op kamp. Ook zijn er te gekke spelshows bekend van tv en gaan we koken in een echt restaurant! Met de oudste groepen gaan we o.a. lasergamen, karten of andere ruige dingen doen. We zijn ook gestart in 2016 met een nieuwe groep voor de allerjongsten vanaf 4 jaar: De Piccolo’s (klein). Deze groep organiseert speelavonden, creatieve workshops, legoavonden, spelletjes, etc. Al deze activiteiten worden bedacht en uitgewerkt door de kinderen zelf met ondersteuning van vrijwilligers uit de buurten van Noord Oost.

  Kortom Jeugdclub de Happy Kids is een te gekke Jeugdclub en zeker de moeite waarde om lid van te worden.

  Naast de Happy Kidsclub zijn er ook 2 clubs op de woensdag. Dit zijn de Vrije Instuif op woensdagmiddag vanaf 14.30u - 16.30u. Deze club is vrij toegankelijk voor alle jeugd vanaf 4 t/m 9 jaar. Iedere week is er een leuk programma dat door vrijwilligers van de Happy Kids wordt uitgevoerd. Ook meidengroep La Signora's is een speciale club voor meiden vanaf 8 jaar op woensdagavond vanaf 18.30u - 20.30u.  Deze groep komt 1x per 2 weken samen.  Meer informatie op de website. 

 • Zomer Kokerellen in de Buurtbrök Wijckerpoort

  In de BUURTBRÖK aan het Old Hickoryplein

  Vanaf 6 jaar t/m 14 jaar
  Je kunt je aanmelden voor 2 achtereenvolgende middagen.
  18 & 25 juli / 1 & 8 augustus / 15  en 22 augustus.
  Maximaal 8 kinderen per workshop. 

  Data’s en tijden:
  Zaterdag 18 juli  & Zaterdag 25 juli (opgeven op donderdagavond)
  Zaterdag 1 augustus & Zaterdag 8 augustus (opgeven op donderdagavond)
  Zaterdag 15 augustus & Zaterdag 22 augustus (opgeven op donderdagavond)    
   

  Tijdstip en Deelnemersbijdrage:

  14.00u – 18.00u
  €2,- (je kunt ook smiley’s inleveren)  

  Samen met 2 bekende begeleiders gaan we inkopen doen, leren we jullie alles over de hygiëne en daarna gaan we lekker aan de slag met het bereiden van een heerlijk diner. We houden een Italiaanse middag met pizza en spaghetti en een middag vol baksels waarin we ook met cupcakes aan de slag gaan.  We dekken de tafel en gaan vervolgens heerlijk smullen. Heb je zin om mee te doen? Meld je aan tijdens de Opgeefdagen in het Jeugdcentrum van Trajekt.
   

 • Happy Kids 25 jaar

  Wie is er niet mee opgegroeid?

  De Kerstshows, Kinderrrechtenfestivals, Halloweentochten, De kampen, Sint Maartensfeesten, Camping Heppie bij de Liewe, Gielkesbroonk, clubavonden, enzovoorts. Een greep uit het repertoire van het bloeiende jeugdwerk.   Groot feest want in september bestaan de Happy Kids precies 25 jaar. Wat zijn de jaren voorbij gevlogen en wat is er in de loop der jaren veel verandert. In 1995 verhuisde Kluphuis Edi en dus het hele jeugdwerk weer terug naar Wijkhuis Maris Stella.  Sjef Zwackhalen verhuisde als achtienjarige vrijwilliger mee van Natuurclub Us Weijke bij Meneer Pie Hameleers naar Maris Stella.  Samen met een aantal andere vrijwilligers en kinderen bezocht hij samen met Manon Pachen het Kinderrechtenfestival in het Land van Ooit. 

  In die tijd werd het verdrag van de rechten van het kind samengesteld en wereldwijd vast gelegd. Een nieuw thema werd geboren en met veel energie en inspiratie werd dit thema vormgegeven in een hele nieuwe kinderclub. Het was Annie Remmers die Sjef tegen kwam in Café de Keemel aan de Frankenstraat en samen met hem de naam bedacht van deze kinderclub. De Happy Kids werd opgericht op 4 september 1995. Precies op die datum en in het weekend dat daarop volgt vieren we ons 25 jarig jubileum met een speciale clubavond, een kinderrechtenfestival in het Leeuwenpark en een speciale kerkdienst in de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk.  De rechten van kinderen lijken in Nederland goed geregeld. Toch stonden we in jaren 90 beter genoteerd op de ranglijst, als in deze huidige tijd, waarin maatschappelijke problemen soms lijken te verergeren. Het thema pesten is nog steeds een hot item en een belangrijk onderdeel in de programmering van het jeugdwerk. Ook thema’s als “de multiculturele samenleving”, diversiteit, geloof, gezondheid, veiligheid en anderen belangrijke thema’s staan nog steeds hoog op de agenda.

  Naast leuke recreatieve activiteiten zijn de Happy Kids vooral bekend geworden met die thema’s. Alledaagse actualiteiten bespreken met kinderen, hen betrekken in het uiten van meningen, het creëren in de buurt van medezeggenschap en een plek waarin kinderen op een sfeervolle en veilige manier terecht kunnen om zich te uiten op welke manier dan ook, zonder veroordeling of wijzende vinger van volwassenen. Iedereen doet ertoe.. ook bij de Happy Kids en dat gaan we vieren met een groot feest dat zal plaatsvinden op vrijdag 4 september, zaterdag 5 september en zondag 6 september. In de loop van het jaar zullen we het programma bekend maken via deze website.

  Belangrijke data’s:
  Zaterdag 4 juli en zondag 5 juli: Gielkesbroonk op het Habsburgerplein (afgelast)

  Maandag 17 augustus t/m vrijdag 21 augustus: Zomercamping Heppie bij de Liewe

  Zaterdag 5 september: Kinderrechtenfestival 25 jaar Happy Kids.

  Zaterdag 31 oktober: Halloween Horrortocht 25 jaar Happy Kids (Kippevel Returns)

 • Heppie Creatief in de Kunstketel

  Heppie Creatief

  In de KUNSTKETEL aan de Frankenstraat

  Vanaf 6 jaar t/m 12 jaar
  Wekelijks aanmelden.
  Maximaal 10 kinderen per workshop. 

  Data’s en tijden:
  Dinsdag 14 juli vanaf 13.30u – 15.00u (opgeven op donderdagavond, vol = vol)
  Dinsdag 14 juli vanaf 15.30u – 17.00u (opgeven op donderdagavond, vol = vol)
  Dinsdag 21 juli vanaf 13.30u – 15.00u (opgeven op donderdagavond, vol = vol)
  Dinsdag 21 juli vanaf 15.30u – 17.00u (opgeven op donderdagavond, vol = vol)
  Dinsdag 28 juli vanaf 13.30u – 15.00u (opgeven op donderdagavond, vol = vol)
  Dinsdag 28 juli vanaf 15.30u – 17.00u (opgeven op donderdagavond, vol = vol)
  Dinsdag 4 augustus vanaf 13.30u – 15.00u (opgeven op donderdagavond, vol = vol)
  Dinsdag 4 augustus vanaf 15.30u – 17.00u (opgeven op donderdagavond, vol = vol)
  Dinsdag 11 augustus vanaf 13.30u – 15.00u (opgeven op donderdagavond, vol = vol)
  Dinsdag 11 augustus vanaf 15.30u – 17.00u (opgeven op donderdagavond, vol = vol)

  Tijdstip en Deelnemersbijdrage:

  Elke week vanaf 13.30u – 15.00u of vanaf 15.30u – 17.00u  
  €1,- (je kunt ook smiley’s inleveren)

  Samen met Sylvana en een bekende begeleider kun je lekker gaan knutselen in de Kunstketel aan de Frankenstraat. Laat je fantasie de vrije loop en kom gezellig met ons mee doen. Tevens heb je iets leuks gemaakt  om mee naar huis te nemen. Alles kan en alles mag! Ben jij creatief?  Je ontvangt ook een lekker drankje en een versnapering.   

   

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten