Over ons

Coördinator Schuld & Budget Buddy

Help jij graag mensen die het overzicht over hun geldzaken kwijt zijn?
Dan ben jij onze nieuwe collega als coördinator Schuld & Budget Buddy


Trajekt staat al ruim 30 jaar voor welzijn in Maastricht en Heuvelland. Vanaf het eerste contact wil Trajekt er zijn voor iedereen. Want "waar mensen zijn, zijn wij". 

Trajekt wil mensen ondersteunen, waardoor iemand in staat is zelf de regie te nemen over zijn leven of omgeving en naar eigen vermogen te participeren in de samenleving. Medewerkers van Trajekt zijn uitstekend in staat dit te organiseren vanuit een professioneel zelfbewustzijn. Het brede dienstenpakket van Trajekt is bijzonder. Elke vraag is uniek en wordt opgelost met alles waar Trajekt voor staat. Professioneel, gedreven en integer maar vooral samen. Dit beleven staat bij Trajekt centraal. Samenwerken, verbinden en signaleren hier is Trajekt sterk in. Vanuit een passie voor het werk denken we samen met onze opdrachtgevers na over onze dienstverlening en zoeken we naar verbeteringen en kansen. Dit zit in de genen van de hele organisatie en is een van de belangrijkste pijlers in het bestaan. Wij noemen dit "ondernemen in welzijn".

De grootste (structurele) opdrachtgevers van Trajekt zijn gemeenten in het Heuvelland en de gemeente Maastricht. Daarnaast heeft Trajekt incidentele opdrachtgevers, zoals scholen, woningcorporaties en fondsen.


Trajekt kiest voor een organisatievorm waarbij verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie liggen. Hiervoor is een dynamisch proces naar zelforganisatie in gang gezet. Bij Trajekt zijn ca.140 medewerkers en ca. 700 vrijwilligers actief.

Hoe ziet jouw functie als Coördinator Schuld & Budget Buddy er uit?
Schuld & Budget Buddy ondersteunt inwoners van Maastricht die het overzicht over hun geldzaken kwijt zijn, hierdoor schulden hebben of hierin terecht dreigen te komen. Ook helpen wij burgers die het administreren en budgetteren (nog) niet onder de knie hebben, maar dit wel graag willen leren. Daarnaast bieden buddy's gedurende het hulptraject morele, emotionele steun (buddy) aan hulpvragers. Onze buddy's zijn geschoolde vrijwilligers die o.a. een intensieve training van het Nibud hebben gevolgd en altijd voor raad en daad kunnen terugvallen op de coördinatoren. 
Bij SBB hebben wij ongeveer 25 vrijwilligers actief die mensen helpen die in financiële problemen zijn geraakt en/of schulden hebben.

Als coördinator SBB ondersteun je de vrijwilligers bij hun vragen en ben je veel in contact met netwerkpartners in Maastricht. Je bent goed in netwerken, bent uitstekend op de hoogte van de sociale kaart rondom schuldhulp in Maastricht. Je monitort lopende casussen van een afstand en blijft op de hoogte van de stand van zaken rondom casussen waarmee vrijwilligers aan de slag zijn gegaan. Je organiseert met regelmaat intervisie avonden waarbij vrijwilligers hun ervaringen kunnen delen. Ook organiseer je thema-avonden waar thema's worden besproken die actueel zijn op het gebied van schuldhulpverlening of waar de vrijwilligers behoefte aan hebben. Jaarlijks plan je functioneringsgesprekken met vrijwilligers waarbij je oog hebt voor het leeraspect van de vrijwilliger. Waar wil hij zich nog verder in bekwamen? Waar loopt hij/zij tegenaan? Deskundigheidsbevordering is een belangrijk item en komt op diverse manieren terug in het werk. SBB neemt deel aan gemeentelijk netwerkoverleg "Samen uit de Min". Als coördinator sluit je met regelmaat aan bij dit overleg en denk je mee over de samenwerking tussen de betrokken organisaties. 

Je werkt samen met coördinator Harrie Lamers. In onderling overleg wordt besproken wie welke taken op zich neemt.

Wat bieden wij

  • Een job voor 8 uren per week coördinerende taak
  • Eigen ideeën, inbreng en verantwoordelijkheidsgevoel worden erg op prijs gesteld
  • Je krijgt de kans mee te bouwen aan een nieuw organisatiemodel waarbij eigen initiatief en zelforganisatie voorop staan
  • De functie is ingeschaald op schaal 8 conform CAO Sociaal werk.
    (€ 2.544,- tot € 3.624,- bij full time)
  • Trajekt heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden met ruimte voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling

Wat is jouw bagage?
Je hebt een HBO werk- en denkniveau met een relevante opleiding en beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je hebt kennis over en ervaring in het werken met de doelgroep (burgers met schulden) en het werken en begeleiden van vrijwilligers. 
Je bent op de hoogte van de schuldhulpverlening in Maastricht, maakt gemakkelijk contact met netwerkpartners in het sociale domein en ziet kansen voor samenwerking.

Meer informatie
Bel voor meer informatie​: Harrie Lamers 06 – 153 369 41

Solliciteren:
Ben je geïnteresseerd, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Stuur je motivatie met cv o.v.v. vacaturenummer 18.23 vóór 10 december a.s. naar solliciteren@trajekt.nl.​