Over ons

Casemanager

Ben jij een stressbestendige en doortastende Casemanager?
Kom dan bij ons aan de slag als Casemanager Tijdelijk Huis Verbod.


Trajekt staat al ruim 30 jaar voor welzijn in Maastricht en Heuvelland. Vanaf het eerste contact wil Trajekt er zijn voor iedereen. Want “waar mensen zijn, zijn wij”. Trajekt wil mensen ondersteunen, waardoor iemand in staat is zelf de regie te nemen over zijn leven of omgeving en naar eigen vermogen te participeren in de samenleving. Medewerkers van Trajekt zijn uitstekend in staat dit te organiseren vanuit een professioneel zelfbewustzijn. Het brede dienstenpakket van Trajekt is bijzonder. Elke vraag is uniek en wordt opgelost met alles waar Trajekt voor staat. Professioneel, gedreven en integer maar vooral samen. Dit beleven staat bij Trajekt centraal. Samenwerken, verbinden en signaleren hier is Trajekt sterk in. Vanuit een passie voor het werk denken we samen met onze opdrachtgevers na over onze dienstverlening en zoeken we naar verbeteringen en kansen. Dit zit in de genen van de hele organisatie en is een van de belangrijkste pijlers in het bestaan. Wij noemen dit “ondernemen in welzijn”.

De grootste (structurele) opdrachtgevers van Trajekt zijn gemeenten in het Heuvelland en de gemeente Maastricht. Daarnaast heeft Trajekt incidentele opdrachtgevers, zoals scholen, woningcorporaties en fondsen.

Trajekt kiest voor een organisatievorm waarbij verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie liggen. Hiervoor is een dynamisch proces naar zelforganisatie in gang gezet.

Bij Trajekt zijn ca. 140 medewerkers en ca. 700 vrijwilligers actief.


Hoe ziet jouw werk als Casemanager Tijdelijk Huis Verbod (THV) er uit?
Als Casemanager ben je verantwoordelijk voor het regisseren en monitoren van hulpverlening aan alle cliënten die met een THV procedure te maken krijgen, (slachtoffer(s), kind(eren) en pleger). In deze rol ben je de intermediair tussen de cliënten en de hulpverlening. Daar waar nodig geef je naast advies ook consultatie en coaching. Je bent in staat de veiligheid van volwassenen in complexe situaties te onderzoeken, te beoordelen en te begeleiden. Dit betekent het 24/7 bieden van crisisinterventie (24-uurs dienst). Je rapporteert je bevindingen aan het Veiligheidshuis Maastricht.

Als casemanager werk je binnen een integraal en resultaatverantwoordelijk uitvoeringsteam (UT). Jouw team zorgt voor intervisie, ondersteuning en voor gerichte deskundigheidsbevordering. Je begrijpt dat dit geen negen tot vijf baan is. Essentieel onderdeel van de functie is dat je bereidt bent om deel te nemen aan een bereikbaarheidsdienst buiten kantoortijden. Eenmaal per 7 weken draai je een volledige week bereikbaarheidsdienst van 09:00 tot 22:00 uur.


Wat bieden wij
Als Casemanager Tijdelijk Huis Verbod biedt Trajekt jou een rol in een veranderende omgeving, je krijgt de kans mee te bouwen aan een nieuw organisatiemodel waarbij eigen initiatief en zelforganisatie voorop staan.

  • Trajekt heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden met ruimte voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling
  • Ruimte voor eigen ideeën, inbreng en verantwoordelijkheid
  • Wij bieden een job voor 18 uur per week op basis van flexibele werktijden.
    De arbeidsovereenkomst is vooralsnog voor de duur van 1 jaar
  • De functie is ingeschaald volgens schaal 9 (€ 2.705,- tot € 3.988,-) van de cao Sociaal Werk.

Wat breng jij mee
Naast bij voorkeur drie jaar relevante werkervaring, beschik je over een afgeronde Hbo-opleiding (uitstroomprofiel) Maatschappelijk Werk. Je hebt ervaring met huiselijk geweld en/of multi-probleem gezinnen en bent op de hoogte van complexe gezins- en relatiesystemen. Met jouw communicatieve en onderhandelingsvaardigheden creëer je draagvlak voor beslissingen in conflict situaties. Vanuit jouw sociale vaardigheden ben je in staat om belangentegenstellingen te overbruggen, om te gaan met weerstanden, extreme agressie en grensoverschrijdend gedrag. Hiermee kun je ook de ernst van de situatie waarin een cliënt (kind en/of volwassene) zich bevindt inschatten en hiernaar te handelen. Naast schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid voor onder andere het vastleggen van bevindingen in rapportages en interne registratie ben je flexibel inzetbaar.

Meer weten?
Bel Leo Jongen 06-55695271 voor meer informatie.

Solliciteren
Ben je geïnteresseerd, dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.
Stuur je motivatie met cv vóór 9 december a.s. naar solliciteren@trajekt.nl
Vermeld hierbij het vacaturenummer 18.27


De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 17 december 2018 tussen 11.00 en 17.00 uur.

Dit is een gelijktijdig gepubliceerde interne en externe vacature. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.