Over ons

Brugfunctionaris Jeugd

Ben jij een stressbestendige en doortastende brugfunctionaris jeugd?
Kom dan bij ons aan de slag!
(M/V) (3 x 10 uur per week)

Trajekt staat al ruim 30 jaar voor welzijn in Maastricht en Heuvelland.  Vanaf het eerste contact wil Trajekt er zijn voor iedereen. Want “waar mensen zijn, zijn wij”. Trajekt wil mensen ondersteunen, waardoor iemand in staat is zelf de regie te nemen over zijn leven of omgeving en naar eigen vermogen te participeren in de samenleving. Medewerkers van Trajekt zijn uitstekend in staat dit te organiseren vanuit een professioneel zelfbewustzijn. Het brede dienstenpakket van Trajekt is bijzonder. Elke vraag is uniek en wordt opgelost met alles waar Trajekt voor staat. Professioneel, gedreven en integer maar vooral samen. Dit beleven staat bij Trajekt centraal. Samenwerken, verbinden en signaleren hier is Trajekt sterk in. Vanuit een passie voor het werk denken we samen met onze opdrachtgevers na over onze dienstverlening en zoeken we naar verbeteringen en kansen. Dit zit in de genen van de hele organisatie en is een van de belangrijkste pijlers in het bestaan. Wij noemen dit “ondernemen in welzijn”.

De grootste (structurele) opdrachtgevers van Trajekt zijn gemeenten in het Heuvelland en de gemeente Maastricht. Daarnaast heeft Trajekt incidentele opdrachtgevers, zoals scholen, woningcorporaties en fondsen.

Trajekt kiest voor een organisatievorm waarbij verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie liggen. Hiervoor is een dynamisch proces naar zelforganisatie in gang gezet.

Bij Trajekt zijn ca. 140 medewerkers en ca. 700 vrijwilligers actief.

Hoe ziet jouw werk als brugfunctionaris jeugd er uit?

De functie als brugfunctionaris jeugd is een dynamische functie op een basisschool. Je richt je op de leerlingen, ouders, leerkrachten en ketenpartners van de school met als doel problemen bij kinderen in een vroeg stadium te signaleren en op te pakken. Dit bereik je door contactlegging met ouders tijdens o.a.de haal en brengmomenten en schoolactiviteiten. De inzet van een brugfunctionaris jeugd is bedoeld om de verbinding tussen onderwijs en ouders te verbeteren gericht op het bieden van maximale kansen aan kinderen. Je werkt zeer laagdrempelig door middel van presentie, contact leggen, vertrouwen opbouwen en de verbinding aangaan met de ouders. Je past je aanpak aan aan de behoefte van en wensen van school en ouders. Het doel is vooral om aanwezig en beschikbaar te zijn en op een toegankelijke manier zaken bespreekbaar te maken.

Als brugfunctionaris jeugd ben je de verbindende factor naar het achterliggende hulpverleningscircuit en naar het voorliggende veld in de buurt.

Wat bieden wij?

  • Als brugfunctionaris jeugd biedt Trajekt jou een rol in een veranderende omgeving, je krijgt de kans mee te bouwen aan een nieuw organisatiemodel waarbij eigen initiatief en zelforganisatie voorop staan.
  • Trajekt heeft goede secundaire arbeidsvoorwaarden met ruimte voor opleiding en ontwikkeling.
  • Ruimte voor eigen ideeën, inbreng en verantwoordelijkheid.
  • De functie van brugfunctionaris jeugd is tijdelijk, vooralsnog tot en met 31-12-2021.
  • De functie (algemeen maatschappelijk werker 1 of sociaal cultureel werker 3) is ingeschaald volgens schaal 8 (€ 2.712,- tot € 3.864,- bij full time) van de COA Sociaal Werk.
  • Maatschappelijk werkers worden geregistreerd bij het Registerplein.

Wat kun jij ons bieden?

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding en hebt affiniteit met het basisonderwijs. Je beweegt je op een natuurlijke manier tussen mensen, legt snel contacten, kunt je inleven in situaties waarin mensen zich bevinden en bouwt gemakkelijk een vertrouwensrelatie op. In deze functie is dat cruciaal, zowel met kinderen, hun ouders als met het team op de school. Samenwerken en verbinden is je grote kracht en je bent flexibel en creatief. Je staat stevig in je schoenen en kan snel interveniëren en omgaan met veranderende omstandigheden.

Je bent bereid om de werkdag te beginnen om 8 uur en bent beschikbaar op de momenten dat het er toe doet.

Je bent actief in het bijhouden van de ontwikkelingen binnen de beroepsgroep. Je kunt integraal samenwerken met andere werkvelden en externe partners. Je beschikt over een sterk analytisch vermogen en uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

De functie van brugfunctionaris jeugd kan worden ingevuld door een schoolmaatschappelijk werker maar  ook door iemand met een afgeronde opleiding Social Work met ervaring als jeugd- en jongerenwerker.

De invulling van deze functie kan gecombineerd worden met de vacature 10.15 schoolmaatschappelijk werker.

Meer weten?

Wil je meer weten? Neem contact op met Angelique de Vilder (06-11874156).

Solliciteren:

Herken jij je in bovenstaande competenties en wil je de uitdaging aangaan? Klik hier om online te solliciteren. Reageer voor 8 augustus 2020 o.v.v. vacaturenummer 20.14. De vacature is gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid, krijgt de interne kandidaat voorrang.

Klik hier om de pdf te openen.

Wil je enkele vragen beantwoorden zodat wij onze website kunnen verbeteren?
Begin
2 minuten